VIDEOBLOG: Benzema připomněl Panenkův odkaz. Kdo se o to pokoušel a kdo selhal?

2 minuty čtení + videa

Zraje jako víno. Nestárnoucí francouzský útočník Karim Benzema nepřestává v letošním ročníku La Ligy a Ligy mistrů udivovat. V semifinále Champions League proti Manchesteru City ukázal i obrovskou dávku sebedůvěry. Pár dní před osudovým zápasem totiž z bílého puntíku proti Osasuně hned dvakrát selhal. A přesto vykouzlil v zápase proti Citizens, který sledoval celý fotbalový svět, tuto legendární parádu proti Edersonovi.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

„Vždy myslím na to, že penaltu neminete jen tehdy, když se k žádné nepostavíte. Hodně v sebe věřím, což se mi skvěle vrací zpátky,“ okomentoval Benzema svůj počin po zápase. „Tohle zakončení zkoušel na tréninku, takže všichni na lavičce věděli, že se k tomu chystá i tentokrát,“ prozradil na svého spoluhráče brazilský křídelník Rodrygo.

„Nevěděl jsem, jakým způsobem to kopne. Benzema prokázal svoji silnou osobnost a charakter. Není lehké trefit takovou penaltu, obzvlášť pak v semifinále Ligy mistrů,“ pochválil jej trenér Ancelotti.

RAMOS A MESSI – NEJLEPŠÍ IMITÁTOŘI

Velmi rádi tento způsob zahrávání penalt praktikují třeba Sergio Ramos a Lionel Messi, dnes spoluhráči z kádru čerstvých francouzských mistrů Paris Saint Germain. Právě Ramose dokonce sám dnes 73letý Antonín Panenka označil za pravděpodobně nejlepšího imitátora „svého“ kopu. Stejně tak se ale samozřejmě najdou i neúspěchy.

Ten asi nejznámější si prožil Sergio Aguero, který v loňské sezoně odmítl zvýšit vedení Manchesteru City proti londýnské Chelsea a senegalský gólman Mendy mu jeho drzý pokus zneškodnil. Londýnský klub pak nakonec utkání i díky neproměněné penaltě Aguera utkání otočil a oddálil tak mistrovské oslavy Manchesteru City.

ZA HRANICEMI ČESKOSLOVENSKA

Pro nás Čechy je až těžko představitelné, že ve světě se pojem „panenka“ pro tento styl zahrání pokutového kopu používá na denním pořádku, ale jen málokdo mimo hranice tehdejšího Československa ví, že to má spojitost se jménem nějakého fotbalisty.

My ale dobře víme, že legendární záložník Bohemians Praha roku 1976 v Bělehradu (tehdejší Jugoslávie) právě tímto kopem rozhodl o zisku titulu mistrů Evropy pro Československou fotbalovou reprezentaci.

Z NAŠÍ NABÍDKY

Chcete vidět další Benzemovo excelentní představení? Všechny zájezdy na španělský fotbal najdete ZDE. Z naší nabídky doporučujeme: