Viděli jsme Dybalu na vlastní oči! Chcete to zažít také?

píše Pavel  Pubal

Na začátku října uspořádala společnost FotbalTour další zájezd za tím nejlepším světovým fotbalem. Tentokrát jsme společně s Vámi vyrazili na legendární stadion Signal Iduna Park do Dortmundu na přátelské mezistátní utkání mezi domácím Německem a Argentinou (2:2). Na „palubě“ s námi tentokrát byli také známý český Youtuber Caabik, který pro vás pořídil parádní záběry, nebo výherci naší soutěže na Instagramu, kde se hrálo právě o tento zájezd. Pokud tedy ještě nemáte odběr na sociálních sítích FotbalTour, tak to hned napravte. Třeba se právě na Vás příště usměje štěstí a pojedete s námi úplně zdarma na jeden z dalších zájezdů za tím nejlepším světovým fotbalem. Vždyť komu se poštěstí, že před legendární tribunou Die Südtribüne jen tak na vlastní oči uvidí takové borce jako Ter Stegena, Kimmicha, Gnabryho nebo na druhé straně Dybalu s Martinezem? Proč byste nemohli být zrovna vy u toho!

Pokud si nechceš nechat ujít už žádnou soutěž sleduj nás @fotbaltourcz

 

Die Mannschaft nemá na Dortmund jen dobré vzpomínky, přesto se rád vrací. Proč?

Ještě před zápasem jsme měli po našem příjezdu do Dortmundu pár hodinek čas, takže jsme nasedli na městskou dopravu a přiblížili se do centra města, kde jsme si pochutnali i na vybraných německých specialitách. Rychlíci z řad našich cestujících pak mohli stihnout také návštěvu Westfalenparku, nebo dortmundské ZOO. Poté už jsme se společně vrátili ke stadionu, abychom poznali všechny krásy slavného Signal Iduna Parku, který nesl až do roku 2005 název Westfalen Stadion. Poslední rekonstrukce proběhla v létě 2004, aktuálně pojme až 83 tisíc diváků a jedná se o největší stadion v Německu. Jeho dominantou je jižní tribuna Die Südtribüne, kde se scházejí při bundesligových zápasech nejzarytější fanoušci tamní Borussie. Právě samotná Südtribüne pojme 25 tisíc diváků, tedy více, než celý náš největší stadion na pražském Edenu. Signal Iduna Park hostil v roce 2006 také několik zápasů mistrovství světa včetně semifinále mezi domácím Německem a Itálií (0:2). Právě tam se po brankách Grossa a Del Piera ze závěru prodloužení rozplynul německý sen o zlatu z domácího šampionátu. Přesto se do Dortmundu Die Mannschaft, jak se po celém Německu tamní áčkové reprezentaci říká, díky vynikající atmosféře stále rád vrací.

Byli jsme u první reprezentační branky talentovaného Havertze!

Jedním z mnoha zápasů od nepříjemné vzpomínky na Itálii, kdy Signal Iduna Park hostil mezistátní utkání, byla právě bitva mezi Německem a Argentinou ze začátku letošního října. Už při příchodu na ještě skoro prázdný stánek jsme měli doslova husí kůži z neskutečného kolosu a výhledů, které Westfalen Stadion nabízí. Viděli jsme vše od rozcvičky obou celků a vyhlašování základní jedenáctky Die Mannschaft, přes nezbytné státní hymny a famózní choreo na jižní tribuně až po samotný zápas. Přestože tento přátelský mač stadion zaplnil jen zhruba přes polovinu kapacity stadionu – možná i protože ještě kvůli zranění chyběl Božský Lionel Messi, který se dostává do formy až v posledních dnech a týdnech – viděli jsme od začátku ofenzivní festival a velmi pěkné utkání s plno šancemi na obou stranách. Nakonec se oba celky rozešly po dvou zcela rozdílných poločasech asi se zaslouženou remízou 2:2. První půle patřila domácím. Naši západní sousedé se ujali vedení 2:0, když se prosadili talentovaní mladíci Gnabry a Havertz. První jmenovaný už válí za Bayern Mnichov, druhý aktuálně hájí barvy Leverkusenu, ale už kolem něho krouží i světové velkokluby jako Real Madrid nebo Manchester United. Ať už bude tento dvacetiletý borec jednou nastupovat třeba po boku Paula Pogby, Karima Benzemy nebo kohokoliv jiného, my si budeme moct říct, že jsme viděli na vlastní oči jeho premiérový gól v národnímu týmu Německa. Nádherný pocit.

Jihoameričané se ale v Dortmundu nevzdali, o poločase udělali několik změn a nakonec srovnali na konečných 2:2 právě střídající hráči. Za Argentinu sice nastoupili i hvězdní borci jako Dybala, Otamendi, Rojo nebo Correa, ale o vyrovnání se postarali Lucas Alario (Havertzův spoluhráč z Leverkusenu) a Lucas Ocampos, který hájí barvy španělské Sevilly společně s jedničkou naší reprezentace Tomášem Vaclíkem. Nakonec jsme tedy byli svědky gentlemanské remízy a už nyní se těšíme na další parádní zážitky, které nejraději sdílíme s Vámi – našimi věrnými zákazníky, o které se vždy rádi postaráme.

Už nyní pro Vás chystáme mnoho dalších zájezdů na nejzajímavější duely ze světa toho nejlepšího fotbalu. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku a nenechte si ujít ani jednu soutěž, kterou pravidelně zveřejňujeme  na sociálních sítích Instagram, Facebook ale i Youtube