Velkolepé fotbalové divadlo na milánském svatostánku

Na fanoušky Ligy mistrů čeká v posledním kole skupinové fáze další fotbalový orgasmus na zelených trávnících. Útroby legendárního stadionu dvou nejslavnějších milánských celků přivítají aktuálního španělského mistra, pětinásobného vítěze ušaté trofeje a královského giganta z Barcelony.

Představení plné zvratů a nečekaných událostí

Fotbalové drama, kterou rozehráli čtyři herci ve skupině F, je plná překvapení a momentů, které by nenapsal ani slavný William Shakespeare. Ten, kdo si myslel, že Slavia Praha bude hrát jen vedlejší roli a bude se sklánět před umem svých protivníků, je určitě trpce zklamán.

Po čtyřech odehraných zápasech mají všechny týmy o co hrát a právě „sešívání“ se svými výkony postarali o zápletky na tomto fotbalovém jevišti, plném těch nejlepších herců.

Předpokládat vítěze či postupujících by po dosavadních duelech bylo skutečně velkou odvahou. Nikdo, asi ani ten nejlepší tipér, nedokáže předpovědět, co se stane a kdo si nakonec vybojuje postup pro sebe.

Imperativ vítězství v Praze a Miláně

Parta italských gladiátorů kolem stoperů Škriniar a Godín přesně ví, co musí udělat, aby potěšila své příznivce a prosmýkl se do osmifinále ligy vyvolených.

Dobře rozehrané, ale nakonec zpackané zápasy a prohry v Barceloně 1:2, respektive v Dortmundu 2: 3, rozhodli o tom, že Nerazzurri potřebují v posledních dvou zápasech zabrat a k jistotě postupu vydolovat plný počet bodů.

To znamená, že nemohou zaváhat v Praze, kde bude domácí tým stále živit naději alespoň na jarní část Evropské ligy a bojovat o třetí místo v tabulce. Následně je na San Siru v závěrečném zápase prověří Barcelona.

Katalánskou vlajku do Milána přinese kapitán Lionel Messi, který se bude společně s trojicí mistrů světa Dembelem, Griezmannom, Umtitim či vicemistrem z Chorvatska Rakitic snažit umlčet nejen útočné duo Martinez – Lukaku, ale i fantastických příznivců černo-modrých, kteří opět vytvoří pulzující atmosféru.

Ofenzivní hra na San Siru

O tom, že se zamotaná skupina bude rozhodovat v utkáních posledního kola, je jasné.

A právě proto se všichni diváci, kteří zavítají na více než 80-tisícový stadion, ve druhém největším městě Itálie, městě módy, se mohou těšit na otevřený, napínavý a znovu do posledních vteřin vyrovnaný, nervydrásající zápas.

Italský vůdce na lavičce Interu Antonio Conte bude muset svým svěřencům naordinovat útočnou hru a přimět je koncentrovat se na svůj výkon, až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Protože právě poslední minuty dělali „Milánčanům“ největší starosti a nakonec v prohraných zápasech.

Avšak ani španělský brankový stroj pod vedením trenéra Ernesta Valverdeho není v probíhající sezóně takovou hrozbou, na jakou jsme byli zvyklí. Partii kolem brankáře ter Stegena, obránce Piquého či záložníka Busquetse se nedaří soupeřům vnutit jejich hru a něco bohužel v zaběhnutém stroji nepříjemně skřípe.

Ve čtyřech duelech překonali brankáře soupeře  jen čtyřikrát a nebýt smutného momentu Petra Olayinku, mohla být jejich situace ve vyrovnané skupině ještě o cosi zapeklitější. Takto jim stačí ve zbývajících dvou zápasech, pro jistotu postupu, získat dva body.

Temperamentní Španěly a Italy je třeba zažít

Určitě si nenechte ujít vyvrcholení a rozuzlení postupové otázky. Vydejte se v předvánočním období na zimní procházku do krásného prostředí Milána, které se nachází na severu Itálie v oblasti Lombardie.

Kromě tajuplných uliček s malými obchody a útulnými kavárničkami se můžete podívat do milánského dómu či své kroky nasměrovat do Kostela Santa Marie delle Grazie.

Večer na vás už budou čekat největší hvězdy světového fotbalu, které vám předvedou úžasnou hru. Nechte se proto vtáhnout do ohromujícího prostředí s CK FotbalTour.cz.