United směřují do finále Evropské ligy ve Stockholmu, přidejte se k nim!

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjetkivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Evropská liga je jako kdybyste si koupili lístek na Ligu mistrů ve výprodeji. Perfektní šance vidět dobrý fotbal za přijatelnou cenu. Samozřejmě, jsou tam většinou týmy druhé kategorie, ale díky vypadávání z Ligy mistrů se v ní nacházejí i opravdové světové velkokluby.

Poslední roky si trofej přivlastnili kluby ze Španělska, kterým občas sérii protrhla Chelsea, Porto, Zenit Petrohrad, nebo Šachtar Doněck. A nutno říci, že finální fáze Evropské ligy v kvalitě za Ligou mistrů nijak nezaostává.

sevilla europska liga
Úradujúci šampion Evropské ligy – FC Sevilla

Konec série

Již nyní je ale jasné, že svou tříletou sérii neprodlouží rekordér soutěže FC Sevilla. Ambiciózní mužstvo chtělo letos o trochu víc.

Skvěle se mu dařilo v La Lize a Liga mistrů mu přisoudila mužstvo bez formy a největší překvapení soutěže. Jenže po prvním zápase ve Španělsku Leicester vyhodil Ranieriho a v domácím zápase Sevillu vyřadil i přesto, že ve zmíněném prvním zápase byl na ručník.

vardy nasri
Momentka z odvetného duelu Leicester-Sevilla a zároveň stop v zápase pro Nasriho

Největším favoritem na vítězství v Stockholmském finále je bez pochyb Manchester United. Mužstvo stále hledá cestu na pozice, které mu patřily před odjezdem Sira Alexe a tuto soutěž ještě nevyhrálo, což může být pro Mourinhovy chlapce motivace navíc.

Jeho potenciální vyzyvatelé v podobě Celty Vigo, Ajaxu, nebo Lyonu však slibují zajímavé souboje o titul.

zlatan pogba trofej united manchester
Ibrahimovič s Pogbou už United v této sezóne k jedné trofeji přivedli. Pribudne další?

Vrchol ve Švédsku

UEFA si tento rok řekla, že finálové zápasy lokalizuje kvůli globálnímu oteplování trochu severněji. Finále Ligy mistrů hostí Cardiff, Evropská liga pozná vítěze ve Friends Areně Stockholm.

friends arena hd nahladovka
SupermoderníFriends Arena pro 50 tisícdiváků

Zda se tam probojuje i Ibra a oslaví další trofej doma, to dnes nikdo neví. Papírové předpoklady však hovoří jasnou řečí. Nevím jak vy, ale na finále United – Lyon, případně United – Ajax, bych se velmi rád podíval.

friends arena from above
Friends Arena z ptačí perspektivy

Pokud máte v té době právě cestu do Švédska, lístky se dají koupit už i dnes. Pokud se nechcete o nic starat, chmatněte po charteru s ubytováním v metropoli Volva. Hlavním cílem cesty je fotbal, ale určitě se stihneme pomotat i po historickém centru města plném fanoušků z celého světa.

Ať bude finále jakékoliv, ve Stockholmu si dá schůzku 50 000 fanoušků fotbalu z celé Evropy. Takové malé fotbalové EURO a vy se můžete stát jeho součástí. Nabídku zájezdu na finále ve Stockholmu najdete

ZDE.

stockholm mesto
Stokholm, metropole severní Evropy.