United na španělské stezce. Čeká je šťavnatá odplata!

4 minuty čtení 

Stal se z toho mezi fanoušky Manchesteru United už vtip. Hrajeme jen proti Španělům, směji se. Je to tak, v poslední době hrají Red Devils proti španělským soupeřům opravdu často. Teď je v rámci Evropské ligy čeká pikantní odveta.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

UNITED A ŠPANĚLSKO? OSUD!

Zvlášť v této sezoně. A opravdu je to trochu úsměvné. United v této sezoně Evropské ligy potkali šest soupeřů. Čtyři z nich byli ze Španělska! Ve skupině Real Sociedad, ve vyřazovací části Barcelona, Real Betis a teď Sevilla.

Nicméně je to pouze vyvrcholení trendu, který už nějakou dobu trvá. Jistě, španělský fotbal patří mezi nejlepší na světě, zvlášť na klubové scéně. Není tak zvláštní, když týmy narazí na španělského soupeře.

Ale United cestují na Pyrenejský poloostrov vskutku často. V minulé sezoně LM ve skupině Villareal a v osmifinále Atletico Madrid, předtím v Evropské lize starý známý Real Sociedad, následně Granada a ve finále Villareal.

Historická statistika hovoří stejně. Nejčastějším mezinárodním soupeřem jsou pro United právě Španělé. Dohromady došlo k 72 soubojům. Druhá nejčetnější země je Itálie, tam došlo k 43 utkáním.

Co se ale bilance se Španěly týče, ukazuje se, že United dlouhodobě nevyhovují. Ze 72 utkání pouze dvaadvacet výher, což činí slabou úspěšnost 30,5 %. Obecně je ale bilance ohromně vyrovnaná. 26 remíz a 24 výher Španělů, k tomu skóre 89:89.

NAŽHAVENÍ NA SEVILLU

Teď dojde k rozšíření bilance. A bude to opravdu pikantní. United čeká ve čtvrtfinále Evropské ligy expert na tuto soutěž. Řeč je o Seville, která ji vyhrála (v součtu s Pohárem UEFA) šestkrát!

Avšak pozor, není to jen o tom, že by United chtěli Seville překazit další zápis. Jde pochopitelně o vzájemné zápasy. Odehrály se tři, jsou z nedávné minulosti a všechny hrály pro Sevillu.

Jako první šlo o dvojzápas v rámci osmifinále Ligy mistrů v ročníku 2017/18. United tehdy vedl Jose Mourinho, který k tomuto dvojutkání přistoupil velmi pragmaticky. Ze Španělska si tehdy United dovezli zázračnou remízu 0:0. Inkasovat totiž mohli minimálně třikrát, svůj den měl brankář David de Gea.

Doma chtěli Španěly přejet, ale nestalo se. Sevilla rozhodla dvěma brankami v rozmezí 74. a 78. minuty, snížení Rashforda nic neřešilo.

Další souboj přišel v covidovém ročníku v Evropské ligy. Týmy se potkaly v semifinále a Sevilla prošla do finále díky stejnému skóre – 2:1.

Ani v jednom ze tří zápasů United Sevillu nepřehráli. Styl španělského soupeře United neseděl, těžko se prosazovali a čelili rychlým protiútokům.

V této sezoně ale pod Erikem ten Hagem působí jiným dojmem. Vyspělým, soustředěným. Nizozemec hlavně přinesl touhu po vítězství. United se po letech bídy snaží získat hned několik trofejí. První mají v kapse, bojují ještě v FA Cupu a Evropské lize.

Sevillu chtějí porazit stůj co stůj. Kvůli letošnímu úspěchu, ale i kvůli zkušenostem z let minulých. Ten Hag a spol. navíc v této sezoně vyzráli na španělské týmy už několikrát. Podaří se jim to i teď? Přesvědčte se na vlastní oči!

DOPORUČUJEME:

👉 Sevilla – Manchester United (letecky) 
👉 FA Cup dvojzápas: Manchester City – Sheffield, Manchester United – Brighton (letecky)