Trojzápas Serie A: Sledujte Neapol, Inter, Juventus a AS Řím na jednom zájezdě

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Pokud milujete fotbal, měli byste alespoň jednou za pár let živě navštívit jednu z TOP světových lig. Zažít atmosféru naplněných stadionů, velkých zápasů a splnit si jeden z dětských snů. Pokud se ale naskytne šance vidět za dva dny tři zápasy největších aspirantů na vítězství v Serii A, otázka nestojí jestli jet, ale jestli si dovolenou v práci nahlásíte ještě dnes.

Trojice, která vládne lize

Před sezónou se čekalo, že výdaje AC Milán na nové posily z něj automaticky udělají soupeře pro Juventus. Montella však zatím nedokáže mužstvo naladit na vítěznou vlnu a těch zaváhání je stále příliš mnoho. Mužstvo střílí málo branek a vypadá to tak, že Kalinic s André Silvou brzy dostanou na pozici hrotového útočníka pořádnou konkurenci. Je to totiž jedna z věcí, v níž AC zaostává za Juventusem, Neapolí a Interem. Higuaín, Mertens a Icardi by Kalinice strčili do kapsy i po těžké večeři v TGI Fridays. A nezapomeňte. Ancelotti je volný a po sezóně sebere novou práci.

Naopak, radovat se z výkonů týmu mohou ti Milánští, kteří milují kombinaci černé barvy s modrou. Milan Škriniar do týmu zapadl famózně a stopérská dvojice „Nerazzurri“ patří k nejlepším v Evropě. Mužstvo pod vedením Luciana Spallettiho zatím nepoznalo přemožitele a útočné kvarteto Valero, Perisic, Candreva, Icardi trhá obrany jedna radost. Zejména Antonio Candreva nabral v poslední době takovou formu, že pokud si bude Mourinho opět v Miláně vybírat křídelníka, Perisice snad nechá na pokoji. Mít tak v mužstvu na postu krajních obránců hráče jako Carvajal, Alves, nebo alespoň Danilo, měli by v Turíně ještě více důvodů na smutek.

Neapol a Inter Milán v této sezoně spojuje i smutek z Ligy mistrů. Zatímco Nerazzurri se do ní ani nepodívali, Neapol je jednou nohou venku. Pro klubovou kasu smutné věci, ale čím méně lig hrajete, tím silnější jste v té domácí. Zejména, pokud vaše šířka kádru neodpovídá tomu, co má k dispozici takový Guardiola v Manchesteru City. Neapol již dlouho laškuje s titulem, ale každý rok tomu něco chybí. Mužstvo, které hraje jednoznačně nejkrásnější fotbal v zemi těsně vede peloton a pokud se mu budou vyhýbat zranění, možná se jeho kapitán zapíše do dějin města zlatým písmem.

Stará dáma nikdy není taková stará, abychom ji mohli odepisovat. Šest titulů v řadě je extrém a celá Evropa čeká na to, kdy konečně ligu vyhraje někdo nový. Po jemně horším startu začíná mašina zase šlapat na plný plyn a soupeři budou mít co dělat, aby černobílým nedali další titul. Pokud je v Evropě mužstvo, které dokáže vyhrávat i ty nejtěžší zápasy, hledejte ho právě na Juventus Stadium. Toto je velká deviza mužstva, na níž může stavět.

Trojitá dupla s dezertem

Atalanta byla překvapením uplynulé sezony a ani v této nechce být do počtu. Příčky zaručující Evropskou ligu jsou vzdáleny jen pár bodů a je jasné, že Neapol bude muset pořádně kopnout do vrtule, aby si z Bergama odnesl všechny body.

Bergamo je vlastně předměstí Milána, což má své nezaměnitelné výhody. Jednou z nich je i fakt, že když si na oběd zhlédnete Hamšíka, večer už fandíte Škriniarovi v souboji proti AS Řím. Římané se pyšní nejlepší obranou v lize a proti bývalému kouči budou mít motivaci navíc. Džeko pálí ostrými bez ohledu na to, kdo kolem něj běhá, ale stejně to platí i o Icardim. Střelnice v Miláně se již nyní těší na tradiční souboj.

To nejlepší na konec? Těžko říct. Janov je ze všech šesti mužstev na tom tabulkově nejhorší, takže se očekává, že Juventus si na jeho obraně smlsne. Taková dobrá panna cotta na závěr výletu. Higuaín s Dybalom šíří strach i z plakátů ve FANSHOPU a obrana Janova bude po návštěvě Juventus Stadium chtít rychle zapomenout na to, co za 90 minut zažila.

Vy ale budete mít za sebou 270 minut perfektního fotbalu + 3x nastavený čas. Trojitou DUPLO s dezertem na závěr a téměř zaručenou šancí na to, že jste viděli budoucího mistra Serie A!

Nabídku zájezdu na trojzápas Serie A naleznetete ZDE.