Tři zápasy za tři dny? To je Premier League!

Je nejtěžší a nejvyrovnanější na světě. Nikde jinde není tak těžké dostat se mezi 4 nejlepší kluby v lize, natož ji ještě vyhrát. Anglická Premier League. Líheň toho nejlepšího fotbalu, který vás nezklame ani při souboji ve středu tabulky. Nejlepší trenéři na světě se rok co rok přesvědčují o tom, že v ní neexistuje lehký zápas. A pak přijde víkend, ve kterém během tří dnů uvidíte čtyři aspiranty na titul. Kdo celý rok poslouchal, zaslouží si odměnu. Ale není toto až příliš? Ne, není.

Buldozer z Manchesteru

Tomu, co tento rok předvádějí kluby z města manšestráků se nedá říct jinak, jako drama rukojmího. Soupeře drží v zajetí a naděje pelotonu se upírají na zbývající dvě příčky zaručující Ligu mistrů. Otázka zní, zda Guardiolův a Mourinhův stroj vydrží toto tempo po celou dobu, nebo jednou přijde i menší krize, kterou využije někdo z pronásledovatelů.

V závětří čeká Chelsea, Tottenham, Arsenal a Liverpool. To je slušná smečka vlků každý víkend čekající na zakopnutí.

Londýn, Liverpool, Manchester

Fotbalový víkend začne na Stamford Bridge. Lišky z Leicesteru už se ze zázračných časů vrátili zpět do reality, ale za střed tabulky jsou určitě rádi. Antonio Conte už nemůže těžit z výhody absence Ligy mistrů v kalendáři jeho mužstva a má také smůlu, že Morata zatím nedokázal nahradit Costu. Ale i kdyby se to Álvarovi podařilo, na modré monstrum z Etihad Stadium by to i tak nestačilo. Soupeři už pomalu začínají nacházet recept na systém 3-5-2 známý z Juventusu, ale pokud máte vpředu hráče jako Eden Hazard, stále můžete věřit, že smažete i velký náskok jakéhokoliv soupeře. Proti svým bývalým spoluhráčům by v zápase kromě Kantého mohl nastoupit i Danny Drinkwater, jeden z přestupů, který jsem dodnes nepochopil.

Odkdy přišel do Liverpoolu Jürgen Klopp, začali znovu věřit i ti fanoušci, kteří dodnes kroutí hlavami nad přestupovou politikou jednoho z nejslavnějších klubů na světě. Ani Klopp není zastáncem předražených posil, ale v létě musel jednat a kromě toho, že udržel Coutinha, přivedl za super cenu Salaha. Okej, pak i Chamberlaina, ale každý se může splést.

To Pep na to šel jinak. Když mu šejkové nedovolili koupit celé Monako, přitáhl alespoň Mendyho s Bernardem Silvou. Mužstvo má takovou sílu, že i kdyby ze sestavy vynechal 11 nejlepších, nikdo si to nevšimne. Navíc hrají takový fotbal, že pokud letos nebude ve finále Ligy mistrů zápas PSG – Manchester City, už tu nikdo nic negarantuje. A jak si poradí gegenpressing s emancipovanou tiki-takou? Toto bude velké.

Asi není nutné nikomu připomínat, že v každém velkém klubu, ve kterém Mourinho působil, přišel v druhé sezóně titul. Porto, dvakrát v Chelsea, Inter Milán a Real Madrid. To už něco musí znamenat. Pokud chce Jose potáhnout svou šňůru, má před sebou zase starého známého soupeře. Guardiola si mužstvo připravil podle svých představ a Mou bude mít co dělat. Lukaku a Pogba vypadají jako silný základ pro něco velké, odhodlání ďáblů je enormní, ale toto bude velký boj. United se však poučili z minulé sezóny a začali vyhrávat zápasy, které by před rokem s přehledem remizovali. Stejně by to mělo být i v zápase proti Stoke City.

Tři zápasy, čtyři aspiranti na titul, miliony eur pobíhající přímo před vašima očima a atmosféra, o které budete hovořit ještě i svým vnukem. Nabídku zájezdu na lednový trojzápas Premier League naleznete ZDE.