Třeba příště… Nejlepší jedenáctka z hráčů, kteří nepojedou na MS

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Nikdy se nemůže dostat na každého. Nejinak tomu je i v případě letošního světového šampionátu, který se kvapem blíží. Hned několik světových hvězd letošní oslavu fotbalu vynechá. My jsme se pokusili udělat tu nejzářivější jedenáctku!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

BRANKÁŘ: Gianluigi Donnarumma (Itálie) 

To, že na šampionátu nebude současný mistr Evropy, je pro všechny šokem, zvlášť když vypadnutí přišlo v baráži proti Severní Makedonii. Čas na odpočinek má tím pádem i hvězda PSG Gianluigi Donnarumma.

Náhradník: Jan Oblak (Slovinsko)

PRAVÁ OBRANA: Vladimír Coufal (Česko)

Česko bohužel v baráži nestačilo na Švédy a prokletí jménem kvalifikace na mistrovství světa stále trvá. Přijde o něj i Vladimír Coufal, který se napevno zabydlel v základní sestavě West Hamu a patří mezi nejvytěžovanější hráče.

Náhradník: Leonardo Spinazzola (Itálie)

STOPER 1: Milan Škriniar (Slovensko)

V kvalifikaci odehrál každičkou minutu, ale přesto to nestačilo. Opora milánského Interu je v 27 letech v nejlepší fázi kariéry, také proto kolem něj dost důrazně kroužili pařížští šejkové i londýnská Chelsea. Prozatím ale v městě módy zůstává.

Náhradník: Leonardo Bonucci (Itálie)

STOPER 2: Giorgio Chiellini (Itálie)

Hvězda posledního EURA i ikona Juventusu. Zkušený stoper má na kontě starty v italské lize, mistrovství Evropy i světa, další na světovém šampionátu už ale nepřidá. Stejně tak pravděpodobně nepřidá další v Serii A. Po sezoně Itálii opustil a vydal se za dobrodružstvím v MLS.

Náhradník: Victor Lindelof (Švédsko)

LEVÁ OBRANA: David Alaba (Rakousko)

Někdy stoper, někdy krajní bek, Rakušan David Alaba zvládne vše. V Realu se rychle etabloval a stal se klíčovým obráncem. Na světový šampionát to bylo kousek, naděje Rakušanů však dvěma góly zazdil Gareth Bale.

Náhradník: Andrew Robertson (Skotsko)

PRAVÁ ZÁLOHA: Riyad Mahrez (Alžírsko)

V minulé sezoně byl nejlepším střelcem Manchesteru City, patří také mezi stěžejní hráče Alžírska. To však ve zrádné baráži vypadlo s Kamerunem a sen o dalším šampionátu se rozplynul.

Náhradník: Federico Chiesa (Itálie)

STŘED ZÁLOHY 1: Martin Odegaard (Norsko)

Nový kapitán Arsenalu sice zatím nenaplnil očekávání, které mu byly vytyčeny, když přestupoval do Realu Madrid, i tak má ale za sebou (zatím) úctyhodnou kariéru. Norský nároďák, jenž je plný zajímavých jmen, skončil ve skupině na třetím místě.

Náhradník: Jorginho (Itálie)

STŘED ZÁLOHY 2: Franck Kessié (Pobřeží Slonoviny)

Nová posila Barcelony zažila parádní roky v Itálii. Reprezentant Pobřeží Slonoviny však musel zkousnout obří zklamání, ale i hněv fanoušků, kteří se kromě něj zlobili například na Nicolase Pepeho, Sebastiena Hallera či Wilfrieda Zahu.

Náhradník: Marco Verratti (Itálie)

LEVÁ ZÁLOHA: Luis Díaz (Kolumbie)

Kolumbijská kometa vlétnula v zimě do Premier League jako ničivý element. Hned od prvního zápasu zvedá Díaz diváky ze sedadel a řadí se do základní sestavy Jurgena Kloppa. Jihoamerická kvalifikace však Kolumbijcům hrubě nevyšla.

Náhradník: Wilfried Zaha (Pobřeží Slonoviny)

ÚTOK 1: Mohamed Salah (Egypt)

Egyptský fenomén má za sebou rozpačitý rok. Místo historického zisku čtyř trofejí v Liverpoolu z toho byly jen dva poháry, finále afrického šampionátu prohrál až na penalty a v kvalifikaci na MS neuspěl jakbysmet. Hvězda světového kalibru bude chybět.

Náhradník: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)

ÚTOK 2: Erling Haaland (Norsko)

Co k němu říct? V prvním kole Premier League se mladý Nor uvedl dvěma brankami a vypadá to, že s adaptací na anglický fotbal nebude mít problémy. Sebevědomý střelec však s repre dělal, co mohl, vždyť v posledních pěti zápasech dal osm branek.

Základní XI z hráčů, kteří nepojedou na MS

Náhradník: Zlatan Ibrahimovič (Švédsko)

Z naší nabídky

Kvalifikace na světový šampionát je neskutečně náročná a mnohdy velmi krutá. Někdy se prostě nedostane na ty největší hvězdy, avšak další spousta z nich do Kataru míří. A to v čele s Cristianem Ronaldem či Lionelem Messim. Je to úplně jednoduchéZDE si udělejte nezávaznou rezervaci a my se vám ozveme.