Tip na novou fotbalovou destinaci: Schickova Sampdoria přivíta superofenzivní Neapol

Zajímavý tip na výlet koncem května? Italské pobřeží plné sluníčka, boj o pohárové příčky v Serii A a k tomu město bohaté na historii a kulturní památky.

Tak přesně něco takového máme pro fotbalové fanoušky, a nejen pro ně. Na své si přijdou určitě i něžné polovičky, protože cílová destinace zájezdu je slavné přístavní a obchodní město Janov.

janov mesto

Autobusový zájezd s noclehem proběhne během víkendu 26.-29.5. 2017. Termín zápasu bude upřesněn. A mezi kým? Dva tradiční italské kluby, Sampdoria Janov a SSC Neapol, v jejichž zápasech padají krásné góly.

Patrik Schick se vypracoval v prvotřídního šutéra a zajímají se o něho přední světové velkokluby.

3158874_sampdoria-schick-v1
Patrik Schick vstřelil v dresu Sampdorie již 10 branek.

Na druhé straně bude stát ambiciózní Neapol, v čele se superhvězdou Markem Hamšíkem.

marek hamsik ssc neapol

Zápas se odehraje na Stadio Luigi Ferraris s kapacitou 36 600 diváků, který bývá pravidelně slušně zaplněný a tak o skvělou atmosféru nebude nouze. Stadion byl otevřen již v roce 1911 a řadí se mezi ty nejstarší fungující v Itálii.

sampdoria stadion

Volný čas můžete strávit v jednom z nejstarších měst Itálie, v Janově. Toto přístavní město s obrovskou historií skrývá v srdci města několik památek. Například Katedrálu San Lorenzo nebo kostel Santissima Annunziata.

santisima janov

V Parku Neví s výhledem na širé moře může člověk nabrat novou energii nebo relaxovat v zahradě Villa Durazzo Pallavicini.

IW_VillaPallavicini_1

 

V Janově najdete i několik muzeí, za zmínku stojí zejména Palazzo Rosso nebo Edoardo Chiossone Museum of Oriental Art, které s počtem 15 000 artefaktů patří mezi ty úplně největší v zemi.

Nelze vynechat ani Acquario di Genova, které je druhé největší v Evropě a najdete v něm až 5000 živočichů.

akvarko janov

A něco vysloveně pro něžnější pohlaví? Určitě Via XX Settembre, obchodní tepna v srdci této metropole, kde najdete všechny pro nákupních maniaky, speciální obchody a restaurace a mnoho jiného.

janov choreo