Ti teda měli odvahu! Kdo přešel mezi milánskými kluby?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Nikde to není uzákoněné. Není to zakázané. Ale neodpouští se to. Přejít z jednoho městského klubu přímo do toho druhého? S tím na fanoušky nechoďte. A už vůbec ne na ty milánské, jejichž temperament je vyhlášený. I přes to se taková odvážlivci našli. O koho šlo?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

HAKAN ÇALHANOĞLU

Nejnovější případ. Hakan před rokem odmítl prodloužení smlouvy od AC. Fanoušci zuřili, Turka, jehož předností jsou dalekonosné střely, si oblíbili. Ale když se dozvěděli, že zadarmo míří k úhlavnímu nepříteli, tedy do Interu? To teda byla spoušť!

Na sociálních sítích se fanoušci bouřili, na osobním profilu tureckého reprezentanta přiletěly tuny nenávistných komentářů. A perlička? Z AC odešel po sezoně, kdy Inter získal titul. Hádáte správně, za rok se radovalo AC a Çalhanoğlu zůstal opět bez trofeje.

CLARENCE SEEDORF

Asi největší jméno z celého seznamu. Nizozemec se postupně vyhrál v Ajaxu a Sampdorii, aby se v dresu Realu Madrid navždy zapsal do fotbalové historie. Následně přešel do Interu, kde strávil pouze dva roky.

Žádný velký úspěch ale nezapsal, a tak se rozhodnul pro kontroverzní rozhodnutí. Přešel k rossoneri. A to byla jiná káva! Mimo jiné se stal prvním hráčem historie, který vyhrál Ligu mistrů se třemi různými kluby. Mimochodem, mohlo dojít ještě k návratu do Interu. Když totiž Seedorf v roce 2014 trénoval AC, pokukoval po něm Inter.

„Jít tam? Jako skandál bych to nebral,“ říkal tehdy.

ANDREA PIRLO

Další legendární záložník s podobným osudem jako Seedorf. Andrea Pirlo během svého působení v Interu nezískal žádnou trofej, ale po přestupu do AC Milán v roce 2001 to brzy napravil. Během svého desetiletého působení získal 10 trofejí včetně dvou titulů v Serii A a dvou titulů v Lize mistrů.

Za všechno v podstatě mohl tehdejší trenér Interu Marcello Lippi. Ten mladého Pirla nestavěl. A když už, tak tam, kde mu to nevyhovovalo.

„Pokaždé, když ho vidím, si uvědomím, že kdyby ho tehdy vyhodili, jsem legendou Interu,“ píše Pirlo ve své knize.

CHRISTIAN VIERI

Útočník známý pod přezdívkou „Bobo“ vyhrál trofeje se čtyřmi různými italskými týmy včetně Coppa Italia s Interem v sezoně 2004/05. Bohužel jeho působení v AC Milán bylo považováno za neúspěšné, protože ve čtrnácti vystoupeních ve všech soutěžích dokázal vstřelit pouze dvě branky, čímž nepotvrdil svou pověst top kanonýra.

Z Interu odcházel z čistě praktických důvodů. V létě 2005 mu nebyla slíbena taková role, jakou by si přál. A jelikož se za rok konalo mistrovství světa, potřeboval hrát.

„Byl to jediný důvod, proč jsem tam šel,“ přiznal.

V Itálii není většího zápasu. Na evropské půdě jich také o moc víc nenajdete. Derby della Madonnina je vrcholem sezony Serie A. Zažít ho? To je sen snad každého fotbalového fanouška. Vyrazte s námi na slavné San Siro a zažijte jeden z nejslavnějších zápasů na vlastní kůži!

Doporučujeme

🎫👉 Autobusový zájezd na Inter vs. AC od 4 900 Kč

🎫👉 Autobusový zájazd na Inter vs. Juventus od 3 900 Kč