The Last Dance. Poslední šampionát králů Cristiana a Lionela!

3 minuty čtení

Ať už máte raději jednoho, nebo druhého, tak Cristiano Ronaldo a Lionel Messi ovlivnili celou naši fotbalovou generaci. Patří mezi nejlepší hráče fotbalové historie a jejich uměním se mohli bavit fanoušci po celém světě prakticky od začátku nového tisíciletí.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Tuto velkou sportovní rivalitu podporovala jak média, tak fanoušci. Čas ale ani fotbaloví Bohové nezastaví a právě na světovém šampionátu v Kataru se očekává poslední velký turnaj této legendární dvojice konkurentů – fotbalový Last Dance!

Portugalsko balancovalo nad propastí, Argentina šlape

Ještě před pár měsíci reálně hrozilo, že Cristiano Ronaldo už bude na katarském mundialu chybět. Jeho Portugalsko muselo do zrádné baráže. V ní ale nedopustilo zaváhání a hlavně mělo o něco schůdnější cestu, než se původně očekávalo. Ve druhém semifinále totiž Severní Makedonie senzačně vyřadila mistry Evropy Italy, takže Portugalcům stačilo přejít přes dva papírově slabší soupeře – Turecko (3:1) a právě Makedonii (2:0). Také božská CR7 se tak může těšit na svůj další šampionát.

Argentina pod trenérem Scalonim poslední měsíce šlape a na šampionát v Kataru, který nás čeká v netradičním podnebí i termínu, se dostala bez větších potíží. V jihoamerické kvalifikaci, která se hraje tabulkou každý s každým a přímo postupují čtyři nejlepší celky, skončila Argentina druhá hned za suverénní Brazílií. Fazónu pak fotbalisté ze země Diega Maradony potvrdili v londýnském Wembley, kde v rámci prvního ročníku Finalissimy (utkání vítězů evropského a jihoamerického kontinentálního šampionátu) přejeli 3:0 Italy. O góly se postarali Lautaro Martinéz, Angel Di Maria a Paulo Dybala.

Ronaldo na medaili z MS ještě čeká, Messi vyhrál i LOH

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi tak na šampionátu nebudou chybět. Jednomu je ale 37 let, druhému jen o dva méně. A čas bohužel nejde zastavit. Je tak velmi pravděpodobné, že je uvidíme na posledním mistrovství světa. Jedna velká fotbalová éra končí! 🙁

Portugalský čaroděj na medaili z mistrovství světa čeká, má ale kompletní sbírku z mistrovství Evropy (zlato 2016, stříbro 2004 a bronz 2012). Messi byl na MS 2014 stříbrný, na Copa América (jihoamerická obdoba EURA) vybojoval jedno zlato (2021), tři stříbra (2007, 2015 a 2016) a jeden bronz (2019). K tomu vyhrál Letní olympijské hry v roce 2008.

Věděli jsme o Messim s Ronaldem, že…

  • Během své dosavadní seniorské kariéry vyhráli dohromady 71 velkých trofejí (Messi 37, Ronaldo 34) a pravidelně v jediné sezoně překonávali hranici 50 gólů. Patří mezi osm hráčů, kteří ve své kariéře za klub a zemi nastříleli přes 700 gólů. Ronaldo drží rekord v počtu oficiálních gólů v kariéře.
  • V roce 2007 Ronaldo a Messi skončili na druhém a třetím místě za Kaká z AC Milán v obou hlavních individuálních cenách světového fotbalu – Zlatém míči i FIFA World Player of the Year. V obou cenách si druhé a třetí místo prohodili. Tehdy Messi řekl, že „Cristiano Ronaldo je mimořádný hráč a bylo by skvělé být ve stejném týmu jako on.“ Na to ale (zatím) nikdy nedošlo.
  • Údajnou osobní rivalitu vyvraceli oba dva, třeba Leo Messi také pronesl, že jako rivalitu to vnímají pouze média a tisk, kteří chtějí, aby byli ve sporu, ale on nikdy nebojoval s Cristianem. Zároveň se nechal slyšet, tehdy ještě jako hráč Barcelony, že mu Cristiano ve španělské La Lize po odchodu do Juventusu chybí.

Z naší nabídky

Letošní šampionát bude v mnohém netradiční, speciální, do jisté míry bizární. A to my máme rádi! Za okny sníh a my si užíváme ten nejlepší světový fotbal při vánoční atmosféře, není to nádhera? A nebo chcete být přímo u toho, utéct od vánočního blázince za teplem a ještě v Kataru sledovat světové hvězdy? V tom případě pro vás máme řešení. Je to úplně jednoduché. ZDE si udělejte nezávaznou rezervaci a my se vám ozveme.