Stejná, ale přece jiná! Barcelona zažívá turbulentní období

píše David Zlomek
2 minuty čtení

Ač se to nemusí zdát, slavná Barcelona patří k nejzajímavějším týmům současnosti. Po odchodu Lionela Messiho se pořádně nevědělo, co dál. Otěže potápějícího týmu však převzal legendární Xavi a z Barcelony chce udělat opět evropský kolos.

Ne, že by Barcelona kolosem nyní nebyla. Její jméno zná každý fotbalový fanoušek a v kategorii prodaných dresů se stále řadí do top týmů světa. Respekt na hřišti však už tolik nebudí. Pryč jsou časy obávaného tria Messi – Suarez – Neymar či galaktické dvojice Iniesta a Xavi.

Právě druhý jmenovaný se na podzim stal trenérem poté, co došla trpělivost s Nizozemcem Koemanem. A nastolil jasný řád a styl hry. Jednoduše chce ze svého klubu opět udělat giganta. Dokázal to jako hráč, nyní ho čeká mise trenérská.

Občas to skřípe a fanoušky rozhodně netěší propad do Evropské ligy, nicméně respekt si určitě zaslouží za vkládání důvěry do mladíků vychovaných klubem.

Na hřišti se totiž pravidelně objevují borci, kteří mají potenciál stát se hvězdami budoucnosti. Tou nejzářivější je pochopitelně Pedri, španělský středopolař, jenž byl nedávno vyhlášen nejlepším hráčem do jednadvaceti let.

Zavedenou mladou značkou už je i Frenkie de Jong, pravidelně nastupuje také Gavi, Ronald Araujo či Abde Ezzalzouli.

Do týmu se navíc vrátil krajní obránce Dani Alves, který byl nedílnou součástí úspěšných kádrů v posledních letech. Jakmile se mu Xavi ozval, že potřebuje pomoct, Alves neváhal a přišel. Předvedl i velké gesto, kdy přijal nejnižší možný plat, a to kvůli napjaté finanční situaci katalánského klubu. K tomu přičtěte příchody zkušeného střelce Pierra-Emericka Aubameyanga a osvaleného Adamu Traorého

I to jsou důvody, proč se vyplatí Barcelonu vidět naživo. A to přímo na slavném stadionu Camp Nou, kam se vejde téměř sto tisíc diváků!

Španělské úřady navíc od 1. února povolují plné kapacity stadionů, a tak je jasné, že o vynikající atmosféru bude postaráno.

ZÁJEZDY NA BARCELONU >> ZDE <<

Náš TIP >> FC Barcelona vs. Osasuna (13. 3. 2022) od 10 500 Kč