Šťavnatá italská trojka, kterou vám budou vaši kamarádi závidět

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektívního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Lidé si často stěžují, že by rádi zažili zápas jedné z TOP evropských lig, ale že je to drahé a svůj sen tak odkládají na později. Ano, pokud chcete jet na El Clásico, vaše peněženka to jistě pocítí. Ale okolo nás se každý víkend odehrávají desítky jiných zápasů, na které se dá zajet i s českou výplatou. A možná při nich zažijte mnohem víc, než byste čekali.

Vybrat se do Itálie na Serii A by mělo být povinností každého fotbalového fanouška. Liga sice ustoupila z příček, jež jí patřily v dobách nedávno minulých, ale stále má svůj silný zvuk. Italové fotbal a svoje kluby milují i navzdory tomu, že jim po stadionech neběhají ti uplně nejlepší světoví hráči.

As Rim4 neapol-hamsik-po-gole

Všude ve vzduchu je stále cítit slavná minulost klubů, hráčů a fotbalu. Vy to všechno můžete zažít během dvou dní v trojité porci zápasů. A ne jen tak obyčejných. Vidět během 48 hodin Neapol, AS Řím a oba dva milánské velkokluby, to je v encyklopedii fotbalu pod písmenem S, jako sen. Hamšík, Totti, Kucka a Icardi za cenu, která je jen desetinou zážitku, který si z Itálie odnesete.

udinese-stadion

Tour di Calcio začne večernám odjezdem z Brna. Do Udine, města na pomezí Itálie a Chorvatska dorazíte před obědem. Ideální čas na dobré kafíčko, pizzu a prohlídku města s delegátem. V zápase na zrekonstruovaném Stadio Friuli, pro fanoušky komerčních názvů zvaném jako Dacia Arena, uvidíte neapolské tažení za body.

Na to, jestli Marek Hamšík nastoupíte, se nikoho ptát nemusíte. Číslo 17 hrát jednoduše musí. Já si dovolím zatipovat 2:3 z pohledu domácích. Dopřeji vám góly na obou stranách a Markovi vítěznou trefu.

milano-mesto

Po zápase následuje přesun do města módy, Milána. Po snídani si zajedeme do romantického Bergama, kde se v tom čase už bude rozcvičovat Francesco Totti se svojí vlčí smečkou.

Výzkumy ukázaly, že v běžném vzorku fotbalových příznivců se nikdy nenachází fanoušek místní Atalanty, proto předpokládám, že budete všichni fandit AS Řím. Když budete mít štěstí, nastoupí i božský Francesco.

atalanta-stadion

Předkrm už máte za sebou a teď je čas na hlavní chod celého fotbalového víkendu Derby della Madonina. Anebo jak chcete Derby di Milano. Červené proti modré. San Siro versus Giuseppe Meazza. Zápas, ve kterém na vlastní oči uvidíte, proč si bývalého sparťana Juraje Kucky v Miláně tolik váží. Zápas, jenž vám nedovolí odejít do bufetu před závěrečným hvizdem rozhodčího.

ac-milano-choreo-fans

Vaši přátelé před televizními obrazovkami budou litovat, že se k vám nepřidali, když jste jim během polední pauzy vyprávěli o tomto trojzápase. Ale dali jste jim šanci. Po zápase, který domácí mužstvo neprohraje, nasednete do autobusu a hurá domů. Máte za sebou 270 minut fotbalu + 3x nastavený čas. Viděli jste 4 evropské velkokluby, 3 italská města a poznali nové kamarády.

To se celkem vyplatí ragazzi!

AC Miláno zájazdy