Sraz, na který je lepší zapomenout. Kde ale hledat pozitiva?

4 minuty čtení

Reprezentační sraz českého národního týmu přinesl čtyři body, ale i celou řadu otázek. Manšaft trenéra Jaroslava Šilhavého herně nepřesvědčil, hledal svou tvář a od celkem povedeného mistrovství Evropy předvádí stále slabší a slabší výkony. Kde hledat pozitiva?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Remíza s Walesem, povinná výhra s Běloruskem a nespokojení fanoušci, kteří chtěli dát cenu pro nejlepšího hráče utkání těm z řad diváků, kteří se dokázali dívat až do závěrečného hvizdu. Tak lze shrnout uplynulý sraz reprezentace. Pravda, chvílemi z výkonů českého týmu bolely oči.

Nemá žádný smysl si věci malovat na růžovo. Výkony, které reprezentace předvádí po mistrovství Evropy, jsou nedostačující k postupu na světový šampionát do Kataru. V baráži se Česká republika potká s mnohem lepšími soupeři, než byli v říjnu Wales a Bělorusko. Je bezpodmínečně nutné, aby Jaroslav Šilhavý náležitě reagoval. Baráž se totiž bude rychle blížit. Kde vůbec hledat nějaká pozitiva?

POZITIVEM PILNÝ PRACANT SADÍLEK

Pokud jde vůbec někoho vyzdvihnout, pak určitě třeba přínos Michala Sadílka ve druhém utkání, zaslouženě zvoleného hráčem zápasu. Dvaadvacetiletý pracant se důrazně se přihlásil o důležitější roli v týmu, o větší důvěru a vytížení. Bylo to potřeba. Ještě jeden, dva roky zpátky si čeští fanoušci mnuli ruce, jaký máme ve středové trojici Souček – Král – Darida klenot.

Ostatně už na EURO ale rozbil dříve neotřesitelnou trojici Tomáš Holeš. Proč? Prostě byl objektivně lepší, dodával třem „dieselovým motorům“ potřebnou dynamiku.

První jmenovaný Souček dnes zažívá po vynikajících letech logicky menší úpadek a zdá se, že jej zatím reprezentační kapitánství spíše svazuje, druhý Král se poslední rok (v reprezentaci minimálně od EURO) hledá úplně a třetí Darida už ukončil reprezentační kariéru. Poděkování se mu za odvedenou práci pro národní tým dostalo právě před zápasem proti Walesu. Sadílek může dát týmu nový šmrnc!

HLOŽEK SE ZAŘADIL ZA KADLECE

Že se střelecky prosadil proti Bělorusku Patrik Schick, to asi mnohé nepřekvapilo. Sparťanský odchovanec navazuje na parádní formu z EURO a pálí ostrými i v německé Bundeslize, kde dali letos více gólů jen fenomenální kanonýři Lewandovski a Haaland.

Adam Hložek se stal díky pojišťující brance na 2:0 do sítě Běloruska druhým nejmladším střelcem v historii národního týmu. Čerstvě devatenáctiletý talent se zařadil za Václava Kadlece

Václav Kadlec na začátku roku 2020 ve svých 27 letech kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ukončil kariéru a svůj obrovský potenciál nenaplnil. Fotbalem už se jen bavil v nižších okresních soutěžích. Ale protože kolena nezlobila, aktuálně se snaží o návrat na ligové trávníky v barvách Mladé Boleslavi, kde se zapojil do přípravy třetiligového B týmu.

NĚMCI A DÁNOVÉ NA MS CHYBĚT NEBUDOU

Tento reprezentační sraz poznal i premiérové účastníky blížícího se šampionátu. Prvním týmem, který si v kvalifikaci vybojoval účast na mistrovství světa 2022 v Kataru, se stali Němci. K postupu jim pomohla i výhra Rumunska 1:0 nad Arménií, kde vychytal čisté konto letenský gólman Florin Nita. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka mají ve skupině J na svém kontě 21 bodů a s osmibodovým náskokem v čele už nemohou být dvě kola před koncem předstiženi.

Druhým kvalifikovaným celkem jsou Dánové, kteří skupinou prochází rovněž naprosto suverénně. Seveřané vyhráli všech osm dosavadních zápasů s celkovým skóre 27:0!

Naše situace v kvalifikační skupině je následovná – před posledním srazem máme na druhém místě stejně bodů jako třetí Wales, který má zápas k dobru, ale ještě hraje i se suverénní Belgií. Baráž nás ale díky Lize národů s největší pravděpodobností stejně nemine. Výkony je však třeba výrazně zlepšit, abychom si na katarský šampionát mohli dělat naděje…

Reprezentace, nebo třeba klubové soutěže? Buďte s námi i vy u zápasů evropských pohárů nebo elitních fotbalových lig po celé Evropě – Premier League, Serie A, Bundesligy a mnohých dalších. V nabídce máme i zájezdy a vstupenky na nový tým božského Lionela Messiho Paris St. Germain. U nás si vybere každý!