Špičková repríza! Jak se proměnily sestavy Realu a Man City?

4 minuty čtení

Jedno semifinále nabídne historické derby mezi Interem a AC Milán, druhé zase odvetu z loňska mezi Realem Madrid a Manchesterem City. Jinými slovy, střetne se expert na tuto soutěž a momentálně asi nejlepší tým světa. Jak se oba giganti vlastně za rok změnili?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

JAKÉ TO BYLO?

Historické! Obě semifinále bylo prostě radost sledovat. A každé z nich z jiných důvodů. Zatímco v tom prvním byl k vidění parádní ofenzivní festival, v tom druhém otočka, která neměla obdoby.

Sedmigólový trhák v Manchesteru načal hned ve druhé minutě De Bruyne. Když se o devět minut později prosadil i Gabriel Jesus, mnozí si mysleli, že je vymalováno. Pak ale začaly nebývalé gólové hody a nahánění. Benzema, Foden, Vinicius, Silva a nakonec Benzema. Jak se ukázalo, jeho gól na 4:3 byl pro další vývoj semifinále stěžejní.

Na Santiago Bernabeu se totiž v odvetě stalo něco kouzelného. Alespoň tak to tedy vnímali ti, co fandili Realu Madrid. Do vedení sice šli zásluhou Mahreze City, nicméně Los Blancos díky Rodrygovi dvěma góly v nastaveném čase získali alespoň prodloužení. V tom penaltou rozhodl Benzema. A historická otočka byla na světě!

ZÁLOŽNÍK ZA MILIONY NA LEVÉ OBRANĚ

U Realu to vlastně bude poměrně jednoduché. Na lavičce stále stojí Carlo Ancelotti, v bráně dlouhán Courtois. Jednu zajímavou změnu najdeme v obraně. Zatímco v minulé sezoně bránil výpady útočníku Ferland Mendy, v té letošní se do této role dokonale vžívá supertalent Eduardo Camavinga. Ten přicházel do Madridu primárně do středu zálohy, nicméně díky svým schopnostem a herní inteligenci hravě zvládá i tuto pozici.

Tříčlenná záloha Realu je vlastně pořád stejná. Pokud o něco jde, hraje Luka Modrič s Tonim Kroosem. Chybí jim však expert na defenzivu Casemiro, který v létě zamířil za dobrodružstvím do Manchesteru United. Jelikož je momentálně zraněný i Luka Modrič, musí Ancelotti pořádně šachovat sestavou. Příležitost dostává před měsíci zavrhnutý Dani Ceballos nebo mladík z Monaka Aurélien Tchouaméni.

V útoku je to stará známá klasika. Už legendárního Karima Benzemu doplňuje jedno z nejlepších křídel světa Vinicius, napravo se točí Rodrygo nebo třeba Federico Valverde.

ROLE UŠITÉ OD GUARDIOLY

V modré části Manchesteru to je vlastně podobně. V kádru se toho sice tolik neměnilo, ale když už, jsou to perly. Například na levé obraně hrál před rokem Zinčenko, nicméně ten je pryč, Guardiola tam nyní hojně využívá Akanjiho.

Do zajímavé role se dostává i John Stones. Ten je sice obráncem, nicméně španělský stratég mu našel místo ve středu zálohy, kde se našel. Zbytek zálohy i obrany je víceméně stejný – jistoty jako Dias, Walker, Gundogan, Silva či De Bruyne zůstaly, v útoku je to ale maličko jiné.

Do parádní formy se rozehrál Jack Grealish, ofenzivu skvěle doplňuje i Riyad Mahrez. Na hrotu pak řádí Erling Haaland. Ničitel nejen obran, ale také rekordů. K norskému střelci už se slova hledají hodně těžko. Rotaci hodně prospívá i Argentinec Julian Alvarez.

Opět po roce tak svět uvidí střet dvou odlišných gigantů. Jeden má velkou tradici a není favoritem. Nicméně na Ligu mistrů je expertem. Ten druhý si tradici teprve buduje, má status neporazitelného týmu a semifinále z minulého roku mu leží v žaludku. Jak to dopadne? Buďte u toho!

Z naší nabídky doporučujeme:

👉 Liga mistrů: Manchester City – Real Madrid (letecky)
👉 zájezdy a vstupenky na Manchester City i na Real Madrid