Souboj gigantů. Bavoři vyzvou PSG v Klagenfurtu.

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Ještě se ani pořádně nestihla skončit sezóna a mužstva začínají plánovat, jak získat co nejvíce trofejí v té následující. Takový je fotbalový kolotoč. Neuspěješ tento rok, máš šanci znovu za 12 měsíců.

Jsou soutěže, kde se úspěch konkrétního týmu očekává jako samozřejmost, a tak je jediným úkolem jejich trenérů dosáhnout úspěchu v Lize mistrů. Bayern s PSG svým domácím soutěžím dominovali i tento rok, ale v nejtěžší soutěži světa narazili na stejný problém. A ne, nebyl to Real Madrid, který obě mužstva vyřadil. Byl to fakt, že jejich liga jim nenabízí těžké zápasy na takové bázi, jako La Liga nebo Premier League. A když najednou přijde světový gigant, musí vytáhnout nejlepší výkon sezóny a to je někdy jako startovat Diesel v chladném prosincovém ránu.

Pařížský sen o dominanci

V Paříži udělali před rokem vše pro to, aby kromě Ligue 1 konečně ovládli i Ligu mistrů. Koupě Neymara s Mbappém byla jako z jiné galaxie, mužstvo si spokojeně rozdávalo soupeřem náklady a zdálo se, že ofenzivní trio nedokáže nikdo zastavit. Unai Emery věděl, že při takové velké investici se počítá pouze ušatá trofej. Ale Neymar se před odvetou s Madridem zranil a sen se rozplynul. Domácí double mu kůži nezachránilo, Unai už podepsal s Arsenalem a na jeho místo se posadil Tomas Tuchel známý z Dortmundu. Hodně fanoušků je zvědavých, jak se změní herní styl PSG.

Vrásky na čele mu určitě dělají spekulace o odchodu Neymara a šetření hostování Mbappého, ale o sílu svého kádru se bát nemusí. Můžeme očekávat, že po skončení Mistrovství světa do týmu přibude nějaký záložník. Protože přiznejme si, jediným světovým hráčem ve středu pole PSG je Verratti. A velké zápasy se vyhrávají právě tam. Přestupovou bombou roku by mohl být příchod Gigiho Buffona, vyloučen není ani podpis ožilo. Jako hotová věc se jeví i příchod jeho nechtěného spoluhráče Jack Wilshere. Mbappé by navíc rád viděl po svém boku Kantého, který by dokonale kryl záda ofenzivním choutkám Le Parisiens.

V Mnichově nic nového. trofeje přibývají

Šest let po sobě nepoznala Bundesliga jiného mistra než giganta z Bavorska. Ať už seděl na lavičce Ancelotti, Guardiola nebo Hyenckes, vždy se po posledním zápase sezóny oblievali pivem hráči v červených dresech. Jejich výhodou je, že doma mohou v pohodě pár zápasů vypustit a vrhnout síly do Ligy mistrů. Ale tento rok měli smůlu. Na zranění Neuera a nevyužité šance. Německá efektivita zůstala v kabině a dokonce se mluví i o Lewandowskim touze hrát za Real Madrid.

Bayern je stále posledním nešpanělské vítězem Ligy mistrů. Ve vitríně má trofej ze sezóny 2012/2013. Šanci oprášit starou slávu dostala nová tvář. Niko Kovač. Muž, který v uplynulé sezoně vedl Eintracht Frankfurt a ve finále domácího poháru zdolal právě Bayern. I tento rok dostane na přestupy pěkný měšec peněz. Kromě Leona Baileyho se píše io příchodu Dybaly. Martial je nespokojený v United, Guardiola zase láká zpět k sobě Alcantaru. Budeme mít o čem celé léto mluvit, to je jasné.

Přípravný zápas na úrovni Ligy mistrů

No a tyto dvě mužstva si to rozdají v Klagenfurtu v jeden pěkný letní den. Přípravný zápas před sezónou, nové tváře v každém mužstvu, ale i staří známí. Navíc je obrovská šance, že uvidíme i čerstvé mistry světa ze šampionátu v Rusku. Souboj těžkých kalibrů evropského fotbalu máme za rohem. Pokud se setkají v sezóně ještě jednou, pravděpodobně to bude až ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Bude se radovat francouzský či německý mistr? Vychutnejte si je souboj živě přímo v Klagenfurtu.