Skupina snů pro Slavii, do Prahy přijedou Messi, Reus či Alexis! Obhájce titulu vyrazí na slunnou Sicílii

píše Pavel Pubal

Chtěli to, mají to mít! Na fotbalisty Slavie Praha, kteří se po vyřazení Kluže v play off Ligy mistrů vrátili po dlouhých dvanácti letech mezi klubovou smetánku Evropy, čeká ve skupině snů jeden renomovaný soupeř za druhým – postupně do Prahy dorazí díky skvělému tažení Trpišovského party Dortmund, Barcelona a Inter Milán. Fanoušci se tak mají na co těšit a my pro Vás už nyní připravujeme spoustu zajímavých zájezdů na základní skupiny nejlepší klubové soutěže světa. Stačí si jen vybrat!

Petr Čech při losu Slavii nešetřil

Ve čtvrtek večer směřovaly pohledy slávistické obce bez výjimky k losu základních skupin Ligy mistrů. Sešívaní jsou po dvanácti letech zpátky mezi evropskou smetánkou a pro svou historicky druhou účast v nejprestižnější klubové soutěži si přáli ty největší výzvy! Prostě žádný alibismus, červeno-bílí chtěli vyzvat světové velkokluby. A když legendární gólman Petr Čech, jeden z aktérů losovacího ceremoniálu, nalosoval Slavii do skupiny F, bylo jasno. Český zástupce se ocitl ve vybrané společnosti a kabina v Edenu, kde slávisté los společně sledovali, bouřila nadšením. „Máme obrovskou radost,“ uvedl bez váhání třeba trenér Jindřich Trpišovský, byť nevyšlo jeho tajné přání – Liverpool a bitvy s trenérským velikánem Jürgenem Kloppem.

Slavia nemá co ztratit. Ani mezi smetánkou ale nemusí být jen sparing partnerem ze země fotbalového trpaslíka. Ostatně už loňské putování loňským pohárem jasně naznačilo, že Evropská liga nemusí být vrcholem tohoto dobře seřízeného stroje. Trpišovského parta porazila Kodaň, Zenit Petrohrad, vyřadila Vaclíkovu Sevillu nebo výrazně potrápila londýnskou Chelsea. A její soupeři v základní skupině si to velmi dobře uvědomují, o čemž svědčí i články na webových portálech Barcelony či Dortmundu. Také evropské velkokluby už si zkrátka všimly posledních úspěchů i výkonů sešívaných a nedá se předpokládat, že by do Prahy vyrazily jen tak na výlet s rezervními hráči. Zejména v Edenu bude Slavia svým fyzicky náročným fotbalem nepříjemná každému soupeři a my se můžeme jen těšit, zda dokáže urvat nějaké body. Třeba takový Inter Milán už – při vší úctě k němu – není co býval. Ostatně největší rival Slavie z pražské Letné jej během úspěšného putování Evropskou ligou v roce 2016 na domácím stadionu dokonce přehrál a porazil pod tehdejším koučem Davidem Holoubkem 3:1.

Messi, Griezmann, Reus či Alexis? Stačí si jen vybrat!

Nejen pro pražskou Slavii je ale skupina F, kam ji nalosoval Petr Čech, skupinou „smrti“. Všechny zápasy, včetně těch bez účasti českého šampiona, nabídnou krásné duely a přehlídku těch největších světových hvězd. Lionel Messi, Antoine Griezmann, Marco Reus, Jadon Sancho nebo nováčci v Interu z Manchesteru United Romelu Lukaku a Alexis Sanchez. Ti všichni a mnozí další budou během podzimu obrážet všechny krásné stadiony ve skupině F a my budeme rádi, když u toho budete s námi. Na Camp Nou, Signal Iduna Parku (dříve Westfalenstadionu) i San Siru se mají diváci jistě na co těšit a jako bonus dokáží zejména na prvních dvou zmíněných stáncích vytvořit fantastickou atmosféru. Buďte u toho s námi!

Real pojede ze druhého koše do Paříže, obhájce ušatého poháru čeká cesta na Sicílii

Vyhráli tři z posledních čtyř ročníků Ligy mistrů, přesto šli do letošního losu až ze druhého výkonnostního koše. Fotbalisty Realu Madrid tak téměř na jisto čekal pro základní skupinu jeden věhlasný soupeř. Nakonec je jím ve skupině A Paris St. Germain. Zda budou Sergio Ramos a další zachytávat i útoky Neymara, nebo už bude v té době zpátky v Barceloně, na to si ještě možná budeme muset chvilku počkat. I tak ale budou zápasy mezi oběma věhlasnými a ambiciózními kluby jistě velkými šlágry základních skupin.

Také dnes už bývalý tahoun Realu Madrid Cristiano Ronaldo touží po zisku ušatého poháru s Juventusem. Stará dáma sbírá v Serii A jeden titul za druhým, přesto prochází tým neustálým posilováním a doplňováním, aby mohl dosáhnout na úplný vrchol také v evropském měřítku. Ve skupině D se Juventus utká s Atléticem Madrid, Leverkusenem a Lokomotivem Moskva. Zejména zápasy proti „atletům“ budou jistě stát za shlédnutí, a to ať už na Juventus Stadium, nebo na novém supermoderním stánku Wanda Metropolitano v Madridu. Fandové propracovaných systémů a taktiky si přijdou na své.

Do skupiny E byl z prvního koše nalosován obhájce posledního zisku Champions League Liverpool. Jürgen Klopp se svými svěřenci vyzve postupně Neapol, Salcburk a Genk s explzeňským Patrikem Hrošovským. Dokáže parta kolem nejlepšího stopera světa Virgila van Dijka obhájit ušatý pohár a zase po roce usednout na evropský trůn? I letos nás čekají vzrušující boje v té nejlepší klubové soutěži světa. Dobře se bavte!

Základní skupiny UEFA Champions League 2019–20

Skupina A: Paris St. Germain, Real Madrid, Bruggy, Galatasaray

Skupina B: Bayern Mnichov, Tottenham, Olympiakos Pireus, CZ Bělehrad

Skupina C: Manchester City, Šachtar Doněck, Dinamo Záhřeb, Atalanta Bergamo

Skupina D: Juventus Turín, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moskva

Skupina E: Liverpool, Neapol, Salcburk, Genk

Skupina F: Barcelona, Borussia Dortmund, Inter Milán, SLAVIA PRAHA

Skupina G: Zenit Petrohrad, Benfica Lisabon, Olympique Lyon, RB Lipsko

Skupina H: Chelsea, Ajax Amsterdam, Valencie, Lille

Ať už zápasy Ligy mistrů dopadnou jakkoliv, jistě nabídnou famózní podívanou. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku, stačí si jen vybrat!