Co se vám může přihodit v Barceloně? Možná zmoknete

Určitě mnozí z vás slyšeli o tom, co se momentálně v Katalánsku děje. Epicentrem dění je Barcelona, nejoblíbenější fotbalová destinace našich klientů. Pokud přemýšlíte, zda do sluncem zalitého přímořského města vycestovat, tak jsou následující řádky určeny právě Vám.

 

Co se děje v Katalánsku?

 

Katalánsko, autonomní region Španělska, se již dlouhá léta snaží o kompletní nezávislost a samostatný stát. V regionu je významné množství lidí, kteří podporují odtržení od Španělska a mají zájem o vytvoření samostatné republiky. Co se už v médiích vzpomíná méně, značná část obyvatel Katalánska je stále za setrvání ve Španělsku.

V den referenda, 1. října 2017, se konal i fotbalový zápas La Ligy mezi FC Barcelona a Las Palmas. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měli zápas provázet komplikace. Doslova hodinu před utkáním však klub informoval, že se duel odehraje před zavřenými tribunami.

Skupina klientů CK FotbalTour.cz si tak užila vše co Barcelona nabízí, až na to nejhlavnější – zápas na Camp Nou. Ihned po návratu klientů  do Čech jsme kromě finančního vyrovnání udělali maximum, aby si všichni ze zmíněného zájezdu Messiho a spol. živě užili na jednom z budoucích zájezdů na FC Barcelona.

Jako oficiální partner klubu nechybí na žádném domácím zápase Blaugranas a tomu nasvědčují i ​​počty klientů na již uskutečněných zájezdech po smolném zápase s Las Palmas. Ten následující, FC Barcelona- Olympiakos, sledovalo 50 našich klientů, no a další zápasy La Ligy s Malagou a Sevillou 40, resp. 110 spokojených klientů.

Tomu, že mají Češi Barcelonu ve velké oblibě, svědčí i počty zájemců na nejbližší výjezdy do metropole Katalánska. Na souboj Ligy mistrů se Sporting Lisabon je již nyní přihlášených 30 zájemců a setkání La Ligy mezi domácími a Celta Vigo se slovákem Stanem Lobotkou si užije více než 100 klientů z Čech a Slovenska na leteckém zájezdu a dalších 60 klientů, kteří jsou ochotni za svým milovaným klubem cestovat autobusem.

Může se vám v Barceloně něco stát?

Pravdou je, že i přes silné snaze Katalánců o osamostatnění je zde něco, co nás může uklidnit, lid se ve velké části snaží o nezávislost, ale pokud se zeptáte běžného Katalánce, určitě vám řekne, že ne za každou cenu. Zabezpečení rodiny je prvořadá i v těchto končinách.

Barcelona je cestovatelský ráj, což si uvědomují i ​​domácí. Katalánska metropole je bezpečná a světu stále nabízí i špičkový fotbal. Stav ze dne referenda byl opravdu ojedinělý a je velmi nepravděpodobné, že se zopakuje.

 

Barca chce hrát a na tribunách chce i své fanoušky. Město se zklidňuje a život jde dál v normálním režimu. Nedávný víkend mezi 3. – 5. listopadem patřil opět i klientům FotbalTour, který hojně zavítali na místo činu a užili si výborný, no netradiční zápas – příroda totiž opět ukázala, že o všem koneckonců rozhoduje právě ona. Co nejhorší se vám tedy může v Barceloně stát? Možná zmoknete.

Stojí to ale zato? Určitě!

Prší-neprší, na Camp Nou fandíme bez prestávky. Klobúk dolu pred fans Blaugranas!

Posted by FutbalTour.sk on Saturday, 4 November 2017