Schickův gól z jiné galaxie! Souček nebo Özil už vyhlásili nejhezčí trefu šampionátu

4 minuty čtení

Neskutečnou trefou takřka z půlky hřiště pojistil první české vítězství na letošním Euru v 52. minutě proti Skotsku výtečný Patrik Schick. Už nyní si můžeme být jistí, že se zapsal mezi ikonické momenty našeho fotbalu po bok Poborského dloubáku nebo Panenkovy penalty. Vše o Euru, soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Útočník německého Leverkusenu potvrdil pověst nejlepšího reprezentačního střelce současného výběru. Dvěma góly pohřbil naděje sebevědomých Skotů. Obě trefy stály za to, ale až ta druhá obletěla celý fotbalový svět. Už během prvního kola základních skupin tedy máme adepta na nejkrásnější gól turnaje a jsme moc rádi, že nese český podpis. Však se pokochejte ještě jednou!

GÓL Z NEJVĚTŠÍ VZDÁLENOSTI V HISTORII EURA

Probíhala 52. minuta zápasu a Skotové se hnali za vyrovnáním. Nástřelem ale trefil domácí hráč jen Součka a balon se odrazil na polovinu hřiště k Schickovi. Ten měl v náběhu ještě Jankta a všichni počítali s brejkem ve dvou do otevřené obrany. V ten moment ale český forvard ukázal kousek geniality. Ze vzdálenosti 45,45 metrů se opřel do balonu a takřka z poloviny hřiště překonal i díky neuvěřitelné trajektorii střely bezmocného Davida Marshalla.

Predátor, génius, fotbalový virtuos, král. I taková slova si sparťanský odchovanec vysloužil za svůj životní kousek. Fotbalový svět nestačí zírat.

Schick si připsal gól z vůbec největší vzdálenosti na evropských šampionátech, což následně potvrdila UEFA. Nejdelší předchozí pokus měl na kontě Němec Torsten Frings z roku 2004 – 35,3 metrů. „Schick a jeho pokus, který se zapíše do historie EURO,“ měl jasno i oficiální účet šampionátu.

SOUČEK S OZILEM UŽ MAJÍ JASNO

„Jako z jiného světa,“ doprovázel video Schickova gólu účet televizní stanice ESPN. Pršely komplimenty, výrazy obdivu i nejrůznější slovní hříčky. „Tenhle gól byl Schick,“ nechal se slyšet třeba slavný Gary Lineker.

Hned v pozápasovém rozhovoru básnil o svém spoluhráči i Tomáš Souček z West Hamu. „Ten druhý gól Patrika, to byla pohádka. Myslím, že ostatní hráči se už ani nemusí snažit, protože gól turnaje je jasně daný,“ uvedl lídr středové řady naší reprezentace. Podobného názoru je i německý středopolař s tureckými předky Mesut Ozil, aktuálně playmaker Fenerbahce.

DRUHÝM ČESKÝM HRDINOU VACLÍK

Velmi důležité vítězství pro situaci v tabulce i psychickou pohodu se ale nerodilo lehce. Skotové do utkání nastoupili aktivně, snažili se získat respekt a sbírali odražené míče. Česká obrana byla ale pozorná a nakonec ustála bez pohromy i závěrečný tlak.

Několika výjimečnými zákroky k tomu přispěl druhý český hrdina pondělního odpoledne – Tomáš Vaclík. Zkušený gólman po skončení smlouvy v Seville ještě nemá jasno o svém budoucím angažmá, ale může si být jistý, že dnes upoutal pozornost mnoha manažerů na prestižních adresách.

JEN TAK DÁL, BORCI!

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít novinky v našem FAN shopu.
Potěšte svou fotbalovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu