S Contem na vrchol! Tottenham se hlásí o slovo, potvrzuje to chytrými kroky

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Oproti gigantům typu Manchester City, Liverpool či Chelsea jsou Spurs spíše v závětří. Moc se o nich nemluví, ale vězte, že příchod Antonia Conteho udělal z Tottenhamu jiný klub. V nastolené pohodě se pokračuje i na přestupovém trhu, kde Londýňané dělají velice chytré kroky. Více v našem BLOGU ↓

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

Když italský stratég na začátku listopadu přebíral Tottenham, tak si v podstatě nikdo netroufl říct, jak to dopadne. Dopadlo to nad poměry! Někdejší kouč Chelsea či Interu Milán dovedl Spurs do Ligy mistrů a kompletně osvěžil náladu v týmu.

Vždyť si vzpomeňte na podzim. Pod Nunem Espiritem Santem nijaké výkony, do toho znechucený Kane. Anglickému šutérovi byl totiž v létě zamítnut přestup do Manchesteru City, což nesl velice těžce.

Nakonec se však dal dohromady a byl nedílnou součástí vzestupu. Jak vypadá řečí čísel? 36 utkání, 21 výher, 5 remíz a 10 porážek. Poměrně solidní bilance, zvlášť působivou formu Spurs nabrali na konci března. Od té doby padli jedinkrát. Po cestě porazili například Arsenal či Leicester, pěti góly zdemolovali Norwich a Newcastle.

„Když mi Daniel Levy (majitel Tottenhamu) řekl, že by se chtěl na konci sezony kvalifikovat do Ligy mistrů, tak jediná věc, kterou jsem mu tehdy mohl říct, byla: Děláš si legraci?“ rozesmál na jaře novináře Antonio Conte

Navíc nešlo o nudný fotbal, padalo spoustu gólů. Kromě Kanea byl hlavní strůjce jihokorejský šikula Heung-Min Son. V lize vstřelil 23 branek a o korunu střelců se musel dělit se Salahem. Za povšimnutí však stojí, že Sonovi nepomohl ani jeden gól z penalty! Egypťan jich proměnil hned pět.

Plní sebevědomí mohou jít do příští sezony i díky chytrým přestupům, které dělají. Zadarmo přišla spolehlivá dvojka Fraser Forster. Po konci smlouvy v Interu Milán přišel také Chorvat Ivan Perišič. Možná trochu nedoceněný hráč, nicméně je to přesně Conteho typ. Také pod ním odehrál vynikající sezonu v Interu.

👉 PREMIER LEAGUE RADAR (1): Zase závod dvou? Kdo ovládne další ročník PL?
👉 PREMIER LEAGUE RADAR (2): Nadějný Arsenal i nový architekt v United. Co plánují „ti druzí“?
👉 PREMIER LEAGUE RADAR (3): Kdo vtrhne do boje o Evropu? Nejhlasitěji se hlásí Straky

Dokončen byl také přestup středního záložníka Yvese Bissoumy. Borec z Brightonu nestál ani 30 milionů eur, přitom jde o jednoho z nejlépe hodnocených střeďáků v Premier League. V době psaní tohoto článku už zbýval jen podpis ke stvrzení přestupu Brazilce Richarlisonovi z Evertonu. Conte se pak dívá i po zázraku z PSV Codym Gakpovi.

Spurs mají velice kvalitní kádr, který se pomalu buduje k obrazu Antonia Conteho. Jestli má tenhle temperamentní Ital správné hráče, dokáže zázraky. Klidně už v příštím ročníku!

Kromě hvězdné dvojky Kane – Son také láká krásný Londýn a nejmodernější anglický stadion, který Spurs obývají. Stačí si vybrat z nabídky zájezdů!

Z NAŠÍ NABÍDKY NA PREMIER LEAGUE DOPORUČUJEME

Na stránkách FotbalTour.cz najdete zájezdy i samostatné vstupenky na všechny zápasy elitních klubů anglické nejvyšší soutěže od začátku sezony až po prosincové mistrovství světa v Kataru. Vyrazte s námi na West Ham s Coufalem a Součkem, nebo na první zápasy Haalanda za Manchester City.