Ronaldovi se první zápas v Lize mistrů za Juve nepodařil

Píše Matěj Vlach

 V úterý, 18.9.2018, nastal pro mnohé fanoušky fotbalu den s velkým D. Po téměř čtyřměsíční pauze začal nový ročník Ligy Mistrů. Před jeho zahájením si kladla fotbalová veřejnost několik otázek. Podaří se Realu Madrid   počtvrté za sebou  celou Ligu mistrů vyhrát nebo se bude z poháru radovat jiný tým? Co třeba Barcelona v čele s Lionelem Messim?  A jak si povede Cristiano Ronaldo, který po mnoha letech změnil dres a přestoupil do italského Juventusu? První zápasy ve skupinových bojích možná už leccos napověděly.
Real Madrid suverénně porazil As Řím 3:0. Real se zatím  s odchodem portugalského kanonýra vyrovnává výtečně a i v domácí lize spoléhá více než kdy dřív  na kolektivní pojetí hry.
Barcelona si „smlsla“ na Eindhovenu 4:0 a největší zásluhu na tom měl kdo jiný než božský Leo, který se blýskl hattrickem.

A co Ronaldo, který se svým novým týmem přicestoval do španělské Valencie? No, asi si svojí premiéru za Juve v Lize mistrů představoval  jinak. Co se vlastně stalo? Pojďme si detailněji rozebrat tu v posledních dnech velice diskutovanou situaci.
Běžela 29. minuta zápasu a domácí stoper Murillo ve  vápně  padá k zemi.  Ronaldo k němu přichází a trochu nešťastným způsobem se Murilla snaží zvednout a nebo se ho spíše jen tak zlehka dotýká na hlavě.  To by vám řekli všichni ti, kteří Ronalda obdivují. Jeho odpůrci, kterých je v řadách fanoušků také nemalý počet, by vám situaci vylíčili tak, že Ronaldo v rozčilení Murilla surově zatahá za vlasy.

Ať je to jak chce, celá situace měla pokračování. Po poradě hlavního rozhodčího s brankovým  uděluje Felix Brych Cristianovi červenou kartu.

Jak taková porada rozhodčích vypadá? Reportéři ze Sky Sport Italia  podle televizních záběrů údajně vypátrali, že byl hlavní rozhodčí od brankového několikrát ujišťován  o  zákeřnosti Ronaldova počínání a bylo mu doporučeno udělit červenou kartu.  Vyvstává však otázka, proč UEFA ještě nezavedla do zápasů Ligy mistrů video, aby mohl hlavní rozhodčí posoudit situaci sám? Opravdu věří modelu s dvěma brankovými rozhodčími, kteří jsou u většiny zápasu naprosto zbyteční? Odpověď na tuto otázku znají asi jen vrchní představitelé této organizace.

Zpátky ale k tomu, co se dělo po Ronaldově  vyloučení. . Rozjela se několikaminutová „show“ způsobená jeho odchodem do kabin. Celý stadion Valencie jásal a domácí fans byli u vytržení. Ronaldo se v zoufalství a slzách šoural směrem ke kabinám a už převlečený sledoval, jak si Juventus došel i v deseti pro výhru 2:0.

Mimochodem, na internetu se již objevily koláže, kde je Portugalec zachycen v slzách ve třech různých klubových dresech. Plno lidí to jistě pobaví, není to ale spíše krásná ukázka jeho zapálenosti pro fotbal?

Sám několikanásobný držitel Zlatého míče se před příchodem do Turína nechal slyšet, že chce s Juventusem dosáhnout minimálně takových úspěchů jako s Realem. Co myslíte, podaří se mu to i přes úvodní nezdary?