Real Madrid – expert na Ligu mistrů. Zopakuje zázračné play-off?

6 minut čtení

Pravděpodobně všichni fanoušci – a je jedno, kterého klubu – by vám na otázku, který klub je synonymem pro Ligu mistrů, odpověděli, že Real Madrid. Klub z hlavního města Španělska je rekordmanem nejprestižnější soutěže. Z nějakého kouzelného důvodu tuhle soutěž prostě umí. Jako třeba loni, kdy přišla jedna z nejpamátnějších poutí play-off.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

SKUPINA – FACKA OD TRPASLÍKA

Když byly oznámeny skupiny Ligy mistrů, madridští fanoušci si oddychli. Mezi jejich klubem a cestou do osmifinále stál italský Inter Milán, ukrajinský Šachtar Doněck a moldavský Sheriff.

Trenér madridského celku Carlo Ancelotti ale avizoval, že nic není dáno předem a že je třeba mít se na pozoru. Jeho slova se sice nakonec ukázala jako dobrý příklad klasických frází, jedna facka ale přeci jenom přišla.

Kromě pěti výher svítila u Realu také jedna prohra. Svět tehdy šokoval Sheriff, který zázračně vyhrál na slavném San Bernabeu 2:1.

Vše, na co sáhli, se jim podařilo. Nám naopak nevyšlo vůbec nic,“ postěžoval si tehdy Ancelotti.

OSMIFINÁLE – PRVNÍ SRÁŽKA S GIGANTEM

Už los osmifinále naznačil, jakým směrem se bude ubírat play-off. Soupeř z kategorie nejtěžších a pořádně těžký průběh.

Po porážce 0:1 v Paříži se našli tací, kteří naznačovali, zda to pro Madrid nebude konec cesty, zejména s ohledem na to, že se zdálo, že Pařížané se svým hvězdným týmem konečně našli vhodný elixír. Tyto pochyby vygradovaly ve odvetném zápase, když Real s blížící se šedesátou minutou prohrával dohromady 0:2. V závěru utkání se však Madridští dočkali.

To, co se událo, se stalo legendární. Do hry poprvé výrazně vstoupil Karim Benzema. Čistý hattrick během sedmnácti minut, Paříž v slzách, Madrid v opojení. Tohle je Real Madrid, psalo se po zápase.

ČTVRTFINÁLE – DRAMA S CHELSEA

Před čtvrtfinálovým soubojem s Chelsea se věnovala velká pozornost skutečnosti, že „Los Merengues“ ještě nikdy „Blues“ neporazili.

Po senzačním výkonu v prvním utkání na Stamford Bridge, kde Madrid zvítězil 3:1 zásluhou dalšího hattricku Benzemy, se Bílý balet vracel domů s výrazným náskokem. To, co přišlo v druhém zápase, mohl předvídat jen málokdo.

Chelsea hrála na Santiago Bernabeu beze strachu a po 75 minutách hry se dostala do vedení 3:0 a rázem postupovala. Pak jako na zavolanou udeřila mladá hvězdička Rodrygo, aby vynutila prodloužení zápasu, a poté opět Benzema převzal velení, když skóroval na 2:3. Nakonec to sice byla prohra, ale stačila na postup do semifinále.

SEMIFINÁLE – KDO NEVIDĚL, NEUVĚŘÍ

Jestli bylo na madridských postupech něco znát, pak to, že mají rádi drama. A v semifinále tomu nebylo jinak, jelikož to byli Guardiolovi svěřenci, kteří v krásném úvodním zápase vyhráli 4:3. Benzema se podle očekávání zapsal do střelecké listiny dvěma góly a stále výtečnější Vinicius Jr. si připsal také jeden.

Tím bylo jasné, že druhý zápas bude epický. Angličané si byli dobře vědomi, že mají co do činění s nebezpečným soupeřem, takže i když v 89. minutě vedli 1:0 gólem Mahreze, byli opatrní.

To se jim však stalo osudným, protože Rodrygo svými rychlými dvěma góly dostal zápas do prodloužení. Benzema v něm chladně proměnil penaltu a zajistil účast v pařížském finále.

FINÁLE – ŠACHY S LIVERPOOLEM

Ve finále se Real potkal s Liverpoolem, který zažíval na domácí půdě výtečnou sezonu. A bylo to také znát na hře Reds. Aktivní pojetí hry, spousta šancí, velký tlak. Na gól to však nestačilo, životní zápas odchytal další z hrdinů tohoto tažení Thibaut Courtois.

Realu stačila ojedinělá akce, na jejímž konci se radoval Brazilec Vinicius. Parta kolem Luky Modriče pak ukázala své zkušenosti a nenechala si vzít další trofej.

Real Madrid a Liga mistrů, to prostě jde k sobě. Důkazem je i tato sezona, v jejímž osmifinále smetl Liverpool a teď se chystá na dalšího slavného soupeře z Anglie. Vyřadí i jeho, nebo se Chelsea dočká odvety za minulý rok? Buďte u toho!

DOPORUČUJEME

👉 Real Madrid – Chelsea (letecky, 11.4.2023 – 13.4.2023) 
👉 Copa del Rey: FC Barcelona – Real Madrid (letecky, 5.4.2023 – 6.4.2023)
👉 kompletní nabídka zájezdů na Real Madrid