PREMIER LEAGUE RADAR (1): Zase závod dvou? Kdo ovládne další ročník PL?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Je to pár týdnů, co skončila sezona Premier League. Nutno říct, že její dech beroucí závěr přilákal snad všechny fotbalové fanoušky světa. Vždyť se rozhodovalo až v posledním kole! Opět se nepodařilo narušit vládu dvou suverénů Manchesteru City a Liverpoolu. Elitní dvojici doplnila Chelsea. Jaké mají tyhle týmy plány na léto?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Začněme u těch největších favoritů. Ač to fanoušci ostatních týmů neuslyší rádi, zase je hlavním favoritem Manchester City. Místy to vypadá, že celek z modré části Manchesteru má dokonale sestrojenou mašinu, nicméně letošní sezona ukázala, že existují i mezery. Důkazem budiž zisk „pouze“ Premier League.

I z tohoto důvodu přivádí Erlinga Haalanda. Opěvovaného střelce, po němž bažila půlka Evropy. Pep Guardiola si tak konečně přivedl vysněného hrotového útočníka, loni bažil po Harrym Kaneovi. Je však jasné, že nezůstane jen u norského fenoménu. Dle informací z Anglie chce Guardiola a spol. přivést minimálně jednoho středního záložníka, končí totiž Fernandinho.

Druhým do party by měl být opět Liverpool. Ten se sice Citizens nemůže rovnat ve finančních dostizích, v těch fotbalových však ano. Ještě ke konci sezony žili Reds snem o zisku všech čtyř trofejí, zůstalo však u dvou. Dvě nejcennější, liga a Liga mistrů, jim utekly.

U Liverpoolu žádné zběsilé utrácení není zvykem, nicméně když už do toho šlápnou, tak to vyjde. Už roky se vyznačuje chytrými přestupy a málokdy částku přepálí. A když už ano, vyjde mu to, viz Alisson či Van Dijk. Letos ukořistili bombarďáka Darwina Nuneze za 100 milionů eur.

Už teď je jasný odchod Sadia Maného, jenž veřejně deklaroval touhu po změně působiště.

Dalším týmem z TOP4 byla Chelsea. Tu čeká zajímavé přestupové období. Odchází spousta hráčů, kterým končí smlouva – v podstatě celá obrana v čele s Antoniem Rüdigerem, kterého už jako novou posilu představil Real Madrid. Nový majitel si tak hned po příchodu bude muset poradit s těžkou situací.

Vysněnou posilou je Jules Kounde ze Sevilly. Francouzský stoper, kterému je predikována velká budoucnost. A kdo dál? Inu, další plány se budou odvíjet dle všeho od toho, jak dopadne jednání s Interem Milán. Ten vyslyšel volání Romelua Lukaka, jenž veřejně hlásí, jak italský klub miluje a chce se vrátit. Ani ne rok poté, co do něj Chelsea vložila přes sto milionů eur.

Premier League už má rozlosováno na nový ročník! Zajímavá vás, na jaké zájezdy můžete vyrazit? Mrkněte se na naši nabídku ZDE.

NA PREMIER LEAGUE S FOTBALTOUR.CZ

Chcete si už dnes zarezervovat zážitek na celý život, ať se máte na co těšit? Udělejte si u nás nezávaznou rezervaci na svůj oblíbený klub, nebo pořiďte pro sebe či své blízké dárkovou poukázku a výběr nechte na později. Na webovém portálu CK FotbalTour.cz pro vás budou postupně přibývat i konkrétní nabídky zápasů i anglických tripů s více zápasy.