Pozor na ně! Kteří mladíci by v Premier League mohli vytřít zrak?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Jasně, Premier League je nablýskaná show, ve které hlavní roli hrají světové hvězdy. Nemělo by se však zapomínat na to, že nejvyšší anglická soutěž je také pódium pro mladé fotbalisty, jejich talent převyšuje nadání těch ostatních. Jakých pět jmen si zapamatovat?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Anglická snídaně: Nekorektně a bez obalu o Premier League

ALEJANDRO GARNACHO

Manchesteru United se před dvěma lety povedl majstrštyk. Z Atlética Madrid totiž přetáhl argentinského šikulu Alejandra Garnacha. Ten se v novém klubu hned usadil a uchvátil všechny kolem.

Svůj potenciál naplno rozbalil v minulé sezoně, kdy dovedl juniorku United k zisku prestižního FA Youth Cupu. Vstřelil gól ve finále a byl stěžejní postavou týmu. Odměnou mu bylo nejen povolání do reprezentace Argentiny, ale také kratičký debut a nová smlouva na stole. Když hráli United přípravu proti Vallecanu, fanoušci měli o muži zápasu jasno.

LEVI COLWILL

Prosadit se do nadupaného týmu Chelsea není nic jednoduchého, ale kdo jiný by to měl dokázat než Levi Colwill, ptají se řečnicky fanoušci Blues.

👉 Premier League startuje aneb Zajímavosti, milníky, bankovky

Devatenáctiletý Angličan je odchovancem klubu, který je přirovnáván k Johnu Terrymu. Pozice stopera je navíc v současné Chelsea palčivé téma, klidně by tak mohl díru zacelit. Velké naděje vzbudila hlavně poslední sezona, kterou nad míru dobře odehrál v Huddersfieldu. Pokud se prosadí, dá se s jistotou říct, že fanoušci na Stamford Bridge budou mít nového miláčka.

FABIO CARVALHO

V zimě to nevyšlo, v létě už ano. Liverpool usiloval o zisk tahouna Fulhamu už v zimním přestupovém období, avšak mladík se na Anfield přesunul až v létě.

Liverpool zaplatil až směšných pět milionů liber, tedy částku, která je úplně mimo zavedené cenové teritorium. Šikovný záložník byl stěžejním hráčem Fulhamu. Odehrál 38 zápasů a vstřelil 11 branek a na dalších osm nahrál. Carvalho navíc už stihnul zaujmout v přípravě Reds, kde předváděl parádní výkony.

ROMEO LAVIA

Southampton zamířil odvážně, ale vyplatilo se. Z Manchesteru City přivedl na trvalý přestup Romea Laviu.

Teprve osmnáctiletý Belgičan měl být náhradou za Fernandinha, avšak Saints mu nabídli rychlejší prosazení se na nejvyšším levelu. Lavia vyniká herní inteligencí, ale cizí mu není ani důraznější hra a čištění prostoru. Do Premier League má naprosto ideální vlastnosti a předpoklady.

COLE PALMER

Co by to byl za seznam bez Manchesteru City. V jejich parádní akademii roste po Philu Fodenovi další klenot, a sice útočník Cole Palmer.

Dvacetiletý útočník je od malička fanouškem Citizens, v akademii působí od jeho osmi let. Svůj debut v Premier League už má za sebou. Loni v říjnu zasáhl do zápasu s Burnley, aby později ten den vstřelil hattrick v lize juniorek. Konkurenci v útoku bude mít obrovskou, ale šanci by dostat měl.

PŘÍŠTĚ S NÁMI

Tihle mladíci teprve o své místo na výsluní budou bojovat, jejich rozvoj vedle již hotových hvězd ale bude stát za to. No a proč to nevidět na vlastní oči? Vyrazte na nejlepší ligu světa s námi!

VŠECHNY ZÁJEZDY NA PREMIER LEAGUE naleznete ZDE