Pavel Horváth potřetí v Lize mistrů aneb Horviho zázračný hattrick

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Když se řekne Plzeň, většině fanoušků se vybaví Pavel Horváth. Režisér plzeňské první úspěšné éry je talismanem celého klubu. Dvakrát svůj tým dovedl do elitní klubové soutěže jako hráč, nyní se mu to povedlo potřetí, byť z pozice asistenta. A pohádka nemusí končit!

👉 Plzeň čeká v Lize mistrů skupina smrti. Buďte u toho s námi!

Horváth má obecně kariéru ověnčenou úspěchy. Několik českých titulů (4), k tomu české poháry či úspěchy z Portugalska či Turecka. Opravdu skvostná kariéra.

Nechceme to samozřejmě tvrdit s jistotou, ale nedivili bychom se, kdyby za největší úspěchy považoval plzeňské účasti v Lize mistrů. Zvlášť první jízda byla naprosto skvostná. Pamatujete? Jerevan, Rosenborg, Kodaň. Šest zápasů, šest výher. Za odměnu zápasy s AC Milán a Barcelonou.

Tím se dostáváme k parádnímu příběhu. Kulantně řečeno, Horváth už tehdy neměl ideální sportovní postavu. Bylo mu už 37 let a fotbal hrál více hlavou než nohama. I proto i po letech vzpomíná, jak si ho virtuóz Xavi prohlédl od hlavy až k patě jako by se ptal:

„A ty budeš hrát taky, nebo děláš Plzni jen maskota?“

A pamatujete, jak se řešil Messiho dres? Uzmul ho nakonec Milan Petržela, Horvi se spokojil s Xavim. „Já Messiho nechtěl. Jsem rád, že jsem se narval do Xaviho dresu,“ pobavil novináře.

Horváthovi se husarský kousek podařil i podruhé. Tentokrát za odměnu dostala jeho parta Manchester City a Bayern Mnichov. I na druhý pokus navíc Horváth své borce dovedl do jarní fáze Evropské ligy, přičemž v ní následně plzeňští vyřadili Neapol, respektive Šachtar.

Po konci kariéry se stal trenérem a na jaře loňského roku si ho povolal na plzeňskou lavičku Michal Bílek. Horváth se jako asistent parádně osvědčil. Zná prostřední, v kabině je jako doma a jeho standardky jsou pověstné. Všechno zaklaplo do sebe tak dokonale, že je z toho třetí plzeňská Liga mistrů v Horváthově podání.

Nicméně pohádka neskončí. Plzeň sice v konkurenci Barcelony, Bayernu a Interu čeká těžká šichta, ale Viktoriáni jsou na pozici outsidera zvyklí.

Vy u těchto exkluzivních zápasů nemusíte chybět, stačí se nám ozvat na info@fotbaltour.cz nebo se podívat na naši nabídku (ZDE)! Tenhle fotbalový svátek si nemůžete nechat ujít.

Z naší nabídky doporučujeme