Osmifinále Ligy mistrů: Real proti PSG, Barcelonu čeká Chelsea

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Pokud by nebylo Ligy mistrů a losování jednotlivých fází, Nyon je stejně významné město v životě lidí, jako například Šárovcová Lhota. Ale není, protože v pravidelných intervalech v něm chlapi prehrabávající se v nádobách plných míčků určují, jak budou v nejbližším období vypadat naše úterky a středy.

Liga mistrů je našlapaná každý rok, ale to, co se v ní setkalo v této sezoně, z toho jde strach i přes televizní obrazovku. City hraje tak, jako by to byl jejich poslední zápas v životě a v Paříži si zatím z každého soupeře udělali magnetky na ledničku. Tradiční sílu Barcelony s Realem je zbytečné zmiňovat. Po příchodu starého známého ožil i Bayern, v závětří už dlouho na úspěch čeká Juventus a Chelsea chce ukázat, že dominance z minulé sezóny Premier League se musí někde promítnout.

A pozor, tím výčet nekončí. Mourinhův Manchester, Kloppův Liverpool a útočný Tottenham dávají po dlouhé době velkou naději i lidem z velkého ostrova. Od Římu a Sevilly se vítězství nečeká, ale když nemáte co ztratit, jste tím nejtěžším soupeřem.

Již tradičně se na brzké vypadnutí v play off může těšit Basilej, Porto, Besiktas a Šachtar, ale lepší vypadnout mezi 32 nejlepšími mužstvy Evropy, jak se na ně dívat z obývacího pokoje.

Real Madrid – Paris Saint Germain

Hned první vyřazovací kolo a máme tu souboj nejtěžších vah. Nejúspěšnější mužstvo posledních let proti týmu, který nemá problém v jedné sezóně dotáhnout Neymara s Mbappém. Ve skupině PSG dominovalo, dokud Real se protrápil z druhého místa. Ale síla velkých mužstev tkví právě v tom, jak se dokáží připravit na ty nejtěžší zápasy.

Neymar má před sebou první opravdovou překážku a právě proti mužstvu, se kterým se v poslední době začalo spojovat jeho jméno. Je přestup z Barcelony do Madridu přes Paříž vůbec možný? Jedno je jasné. Pokud chce Neymar zvýšit svou šanci na Zlatý míč, musí na úvod porazit jednoho z nejtěžších soupeřů. Ale proti bude muž, který má těchto těžítek doma již 5. Kdo obstojí v tomto souboji, tomu klesne kurz na výhru celé soutěže na minimum.

Chelsea – Barcelona

Pokud je někde láska, je to právě v zápasech mezi Blues a Blaugranas. Vzpomeňme si například na rok 2009 a dvojzápas, který rozhodl Iniestův volej. Rozhodčí Övrebö však v zápase neodpískal 4 pokutové kopy pro Chelsea, co o tři roky později i litoval a přiznal. Dodnes mu chodí dopisy od fanoušků klubu z Londýna. A nepřejí mu jen příjemné prožití svátků.

Na lavičkách už stojí jiní trenéři, ale takový Iniesta s Messim si zápas určitě pamatují. Barcelona zatím v La Lize vládne a až anglický soupeř ukáže, jak silná je ve velkých zápasech. Zajímavá bude konfrontace herních systémů a odpověď na otázku, zda je Chelsea připravena hrát v Evropě první housle.

https://www.youtube.com/watch?v=1IrbMMzGMWA

Anglické týmy měly štěstí

Pokud se člověk může na něco spolehnout, je to fakt, že anglická mužstva v Evropě končí dříve, než překročí La Manche. Tento rok jakoby jim štěstěna chtěla dopřát trochu sluníčka. United si to rozdají se Sevillou, City vycestují nadělovat do Basileje a Liverpool se převeze pro postup do Porta. Nejtěžší situaci bude muset řešit Mauricio Pochettino.

Kohoutům se do cesty postaví zebry a kromě zajímavého zoologického hlediska by měl být k vidění i dobrý fotbal. AS Řím by se postupem přes Šachtar neměl velmi natrápit, stejně tak Bayern proti Besiktasi.

Už ať je zima za námi a znovu se rozjede tento nejkrásnější kolotoč! Nabídku zájezdů najdete ZDE.