Od vyprodaných arén po Grand Canyon: 7 dní v Kalifornii

Sluneční Kalifornie patří mezi největší cestovatelské lahůdky. Dokonalé pláže, krásná příroda, města plné atrakcí či chutné jídlo jsou zárukou spokojenosti. Co všechno je třeba zažít na západním pobřeží Spojených států během sedmi dnů?

 Zábava na kolech a světový basketbal

 Po 13-ti hodinovém letu do Los Angeles se můžete těšit na zaslouženou odměnu v podobě legendárních pláží Venice Beach a Santa Monica Beach. Tam si odpočinete, opálíte se a načerpáte novou energii. Pouliční prodavači si s vámi rádi popovídají nebo poradí. My doporučujeme jízdu na elektrických koloběžkách, které si můžete půjčit už za 25 dolarů na tři hodiny. Budete se vozit po cestičkách, které znáte z filmů i seriálů, a trip v Kalifornii odstartujete naplno. Pivní osvěžení najdete na každém rohu, jakož i chutné jídlo. Ideálním doplněním programu prvního dne je zápas NBA.

Lakers s hvězdným basketbalistou LeBron James rozhodně stojí za návštěvu. Velký zážitek i pro hokejové fanoušky. Duel si zpestřete popcornem nebo nachos a pak si stačí vychutnat už jen ten nejlepší basketbal na světě.

 Hokejové město hříchu

 Druhý den patří Las Vegas. Užijete si v něm hokejových rytířů na novém stadionu s nezapomenutelnou atmosférou. Fanoušci Golden Knights si užívají každý zápas naplno a Nevada rozhodně žije hokejem. Kromě pověstných atrakcí je v Las Vegas TOPKY hotel Bellagio, známý z mnoha amerických filmů i díky obrovské fontáně. Určitě si ho žádejte! Je to velký zážitek za skvělou cenu: večer si užijete v kasinu a později se jen výtahem přesunete do svého pokoje. Hotelové prostory dýchají luxusem a získají si i náročného klienta.

 Chcete unikátní fotky Vegas? Při odchodu z města se zastavte na kopci a vysvícené město hříchu budete mít jako na dlani. Nesmí chybět selfí s „Welcome to Fabulous Las Vegas“ a vaše fotogalerie bude kompletní. Americká pýcha shora Následujícím bodem nevadské části tripu musí být Hoover Dam. Gigantická přehrada, která zásobuje pitnou vodou celé Las Vegas, je obklopena mohutnými skalami a celé okolí je opravdu krásné. Takovou scenérii najdete jen málokde na světě!

 Po Hoover Dame třeba navštívit slavný Grand Canyon. V rámci vstupenek doporučujeme balík za 65 dolarů i se zahrnutým jídlem – jistě ho využijete a tento národní park si užijete plnými doušky. Chcete zažít adrenalin a vidět americkou pýchu z ptačí perspektivy? Naším tipem je let vrtulníkem v hodnotě 145 dolarů, který si zapamatujete na celý život. Značkové oblečení za top ceny Toužíte po kvalitním oblečení světových značek? Los Angeles si zamilujete. Trička, kraťasy, tenisky, kalhoty, čepice a cokoliv jiného … A navíc za bezkonkurenční ceny. Za 20 dolarů si můžete nakoupit i pět triček. Během čtvrtého dne doporučujeme kromě nakupování vyzkoušet i místní kuchyni. Kromě tradičních burgerů navštivte mexické restaurace s bohatou nabídkou jídla a skvělými cenami. Tři klienti se dostatečně nasytí dohromady za 20 dolarů.

 Večer Vás čeká NHL zápas v podání králů z LA. Staples Center se při každé šanci otřásá v základech, Američané žijí hokejem a baví se bez přestávky. Zažijte zápas ve městě, kde je hokej životním stylem. Pastva pro oči Harry Potter, Simpsonovi či Rychle a zběsile. Vyberte se za kultovními snímky, které se natáčely v Universal Studios. Speciální efekty během prohlídky jsou jednoduše úžasné. Energii si můžete doplnit ve více než čtyřiceti restauracích různého druhu. Potěšte své chuťové pohárky!

 Pátý den kalifornského dobrodružství doporučujeme ukončit v Griffithové observatoři. Panorama, která se vám naskytne, to je skutečná Amerika. Milovníci hvězd mohou využít široké spektrum teleskopů a nahlédnout na svět z úplně jiné perspektivy. světoznámé čtvrti Šestý den patří slavné čtvrti Beverly Hills, zastávce na Rodeo Drive plné obchodů a luxusních restaurací. Povinnou návštěvou musí být chodník slávy a fotka s nápisem „Hollywood“ na kopci. Následuje zápas famózní NHL, tentokrát Anaheimu. Nejlepší hokejová liga je skvělou pozvánkou na kalifornský výlet ve společnosti HokejTour.cz.

 Náš tip: Využijte sedmý den na půjčení motorek, díky kterým si užijete vítr ve vlasech a slunnou Santa Monicu i večer a zažijete nezapomenutelné výhledy na krásný národní park. Vyjdou vás na 145 dolarů na celý den, ten zážitek opravdu stojí za to!