New York – město nekonečných možností

V New Yorku se hraje světový hokej, basketbal či baseball, ale cestovat do metropole východního pobřeží pouze za sportem by bylo opravdu škoda.

Úžasná místa najdete prakticky na každém rohu a nemusí to být jen na turisticky nejexponovanějších místech. Ve městě jsou stovky muzeí, galerií a center, kde se dozvíte o samotném městě informace, které na internetu nikdy nenajdete. Ať už „zabloudíte“ kamkoli, všude najdete něco, co bude stát za návštěvu. Projděte se přes Soho, Harlem nebo Broadway a všude narazíte na věci, které vás okouzlí.

Ne každému se však chce chodit naslepo a proto určitě doporučujeme i známé newyorské památky. Začít můžete například návštěvou skutečného symbolu New Yorku – Sochy svobody. Ta od roku 1886 vítá z Liberty Islandu všechny, kteří přicházejí hledat své štěstí do Big Apple. Stejně populární je i budova, která stojí na průsečíku 33 a 34 ulice a znalci vám řeknou, že je dokonale zachovaným památníkem stylu Art Deco. Mluvíme o Empire State Building, která byla dlouhých 40 let nejvyšší budovou světa a přestože jí tento primát už dávno nepatří, její architektonická dokonalost spolehlivě přitahuje turisty i King Konga i dnes.

Svým neopakovatelným panoramatem vás ohromí Brooklynský most. V době svého otevření patřil mezi nejdelší mosty na naší planetě, ale i když jím nikdy nebyl, pohled na něj je nezapomenutelný. Stejně nezapomenutelný, ale trochu smutnější je i příběh dvojčat World Trade Center, jejichž tragický osud změnil fungování světa. Pietní místo, které po pádu budov Světového obchodního centra vzniklo se dnes nazývá Ground Zero. Kromě zničených pozůstatků si zde můžete připomenout zejména hrdinské oběti ze záchranných složek NY, které položili život při záchraně lidí uvízlých v troskách mrakodrapů.

Pokud patříte mezi ty, co každý den sledují pohyby na světových finančních trzích, tak nesmíte minout napohled nenápadnou, ale významem nepřehlédnutelnou ulici s názvem Wall Street. Tato ulice je sídlem americké burzy, která je největší a nejhodnotnější burzou cenných papírů světa. Jen kousek odtud na průsečíku dalších slavných ulic, 5. Avenue a Broadway zažijete neopakovatelnou atmosféru nejrušnější křižovatky New Yorku. Ano, mluvíme o Times square – srdci New Yorku a jeho určitě nejpopulárnějším náměstí.

Samostatnou kapitolou je Central Park. 3,41 kilometrů čtverečních velká oáza zeleně přímo v centru betonové džungle působí jako zázrak. Panuje v ní vždy neuvěřitelně čilý ruch a je to místo, která vás opravdu nabije energií. Možná nevíte, že i když park působí jako přírodní, je celý vytvořen lidmi. Na chvíle oddechu je, jako stvořený a určitě v něm chvilku zůstaňte i vy.

Pokračovat bychom mohli do nekonečna, vždyť ať už chcete dělat v New Yorku cokoliv, město vám to umožní. Klid na břehu řeky Hudson, ruch Rockeffeler centra nebo moderní krása Grand Central terminálu, to vše je jen zlomek možností, které jako turista ve velkém jablku máte. Zažijte to všechno s námi. Postaráme se o to, aby byl tento výlet pro vás nezapomenutelný a naplno jste si užili vše to nejlepší co New York nabízí.

Kontaktujte nás na info@fotbaltour.cz a připravíme vám zájezd do New Yorku na míru.