Neuvěřitelný Guardiola: útočí na treble a brzy sesadí Ancelottiho i Fergusona

3 minuty čtení

Nepřestává udivovat. Pep Guardiola sice má k dispozici téměř neomezené prostředky, nicméně na světě je několik klubů, které se můžou chlubit něčím podobným. Guardiola však vyniká svou úspěšností. Ničí konkurenci v Anglii a letos i v Evropě. Bez nadsázky přepisuje historii.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

DOMÁCÍ DOMINANCE

Guardiola je expertem na domácí prostředí. Ať už trénoval v Barceloně, Bayernu Mnichov či teď v Manchesteru City, domácí půdu si naprosto podmanil.

Čísla? Máte je mít! Po nejnovějším triumfu v Premier League drží neskutečnou bilanci. Pep Guardiola totiž vyhrál ligový titul v 11 z předchozích 14 sezon, kdy trénoval. Aby toho nebylo málo, se všemi třemi týmy, které vedl, dokázal ligu ovládnout třikrát v řadě.

V Premier League to bývala nevídaná věc. Současný rekord v počtu titulů v řadě je právě na číslovce tři a málokdo pochybuje, že by ho Citizens nemohli za rok překonat. Už jen proto, že současný rekord sdílí s rivalem z červené části Manchesteru. O motivaci je tedy postaráno.

Celkově jde o pátý titul v šesti letech. Soupeři prostě nemají nárok. Zatímco v minulých letech odnášel ligové tažení FA Cup, který Guardiola vyhrál jen jednou, letos to vypadá, že ho nezastaví nic. Je už ve finále, kde se na začátku června potká s Red Devils.

👉 JEĎTE S NÁMI: finále FA Cupu: Manchester City – Manchester United v londýnském Wembley (letecky, kompletní zájezd)

Nemyslete si však, že by se mu v anglickém poháru nedařilo. V tom Ligovém totiž mezi lety 2017-2021 vyhrál každičký ročník. Aby toho nebylo málo, z Německa i Španělska má po dvou národních pohárech.

GUARDIOLA V LM? LEGENDA!

Kdy jindy, chtělo by se říct. Manchester City sviští současným ročníkem Ligy mistrů nebývalým stylem a ve finále se jim postaví totální outsider Inter Milán.

Prostě to nevypadá, že by měli zastavovat. Skupinou s Dortmundem, Sevillou a Kodaní propluli bez větších problémů, v osmifinále nadělili Lipsku sedm branek, ve čtvrtfinále nedali šanci Bayernu a v semifinále deklasovali Real Madrid.

Vidět byl pochopitelně Erling Haaland či Kevin de Bruyne, nicméně byl to Guardiola, kdo stoupal historickými tabulkami. Připojil se k siru Alexi Fergusonovi a Carlu Ancelottimu do absolutní smetánky. Tito tři manažeři zapsali jako jediní 100 výher v Lize mistrů.

Guardiola to navíc udělal klasicky, jak umí – stylově. Vítězstvím 4:0 nad Realem se Guardiola stal nejrychlejším manažerem, který dosáhl 100 výher v Lize mistrů. Katalánci stačilo k dosažení tohoto počtu pouhých 160 zápasů, což je rychleji než předchozí rekordman Carlo Ancelotti, který potřeboval o dvacet zápasů více.

Jeho bilance v Manchesteru v této soutěži je neméně působivá. Vyhrál 47 ze svých 74 zápasů se skóre 174:75, což dělá úspěšnost 64 %.

Jediné, co tedy chybí, je celkový triumf. Ostatně, jestli mu jde něco vyčítat, tak to, že kromě Barcelony, kde měl k dispozici partu generačních talentů, nikde jinde Ligu mistrů neovládnul. Letos však vypadá jeho triumf opravdu nevyhnutelně.

Z naší nabídky doporučujeme