Nepodlehli ani obezitě. Nejtučnější fotbalisté světa – 2. část

Přestože jsou okresní ligy poseté plnoštíhlými postavami, v evropských soutěžích jsou raritou. Prohlédněte si profily deseti hráčůu nichž hmotnost nehraje žádnou roli. Alespoň ne tu fotbalovou. Připravili jsme pro vás druhou část přehledu nejtučnějších fotbalistů světa.

První část najdete ZDE

MICKY QUINN

V současnosti pomalu dosahuje důchodového věku, ale během aktivní kariéry byl velkým oblíbencem fanouškovských táborů. Často na něj pokřikovaly: „Je tučný, je oblý, skóruje na každém hřišti,“ (v angličtině však zní tento popěvek o mnoho lépe, dokonce se rýmuje – „He’s fat, he’s round, he scores at every ground.“) píše Telegraph.

Jeho hmotnost se pohybovala okolo 95 kg a navzdory obezitě dokázal nastřílet 227 gólů za 535 zápasů. Jeho ligou byla Premier League, nastupoval za Coventry, Newcastle či Portsmouth. Pro svoji obezitu si vysloužil přezdívky jako Sumo nebo Hippofatamus.

Quinn
FOTO: chroniclelive.co.uk

KEVIN PRESSMAN

Z 22leté kariéry gólmana anglického původu, který strávil 17 let v Sheffielde Wednesday, se datuje několik zajímavých informací. I přesto, že odchytal téměř 500 střetnutí, do reprezentace se nedostal.

V kuloárech kolovaly spekulace, že Pressmanova hmotnost není náhodná. Údajně snídal v McDonald’s několikrát za týden. Na sklonku kariéry nastupoval za týmy v nižších anglických soutěžích.

Pressman
FOTO: shoot.co.uk

ANDY REID

37letý Ir okusil jen anglický fotbal. Disponoval velmi dobrou levačkou, vyznačoval se skvělou technikou a plnějším vzhledem. Zviditelnil se i v reprezentaci, v seniorském týmu startoval 29krát a podařilo se mu vstřelit 4 góly.

7 sportovních seriálů, které jste (ne)viděli

V roku 2005 přestoupil z Nottinghamu Forest za téměř šest miliónů liber do Tottenhamu. Reid s výškou 1,70 metru nepůsobil nebezpečným dojmem, ale i díky hmotnosti dokázal z levého křídla potrápit defenzívu soupeře.

Reid
FOTO: whoateallthepies.com

NEIL RUDDOCK

Dnes 51letý bývalý fotbalista zažíval na hřišti pořádně divoké časy. S váhou, která mnohokrát převyšovala trojcifernou hodnotu, hrával ve středu obrany. V kombinaci s jeho výškou (1,88) ho přezdívali Žiletka.

Zahrál si i za Liverpool, Tottenham či West Ham, v roku 1994 debutoval za národní tým, přičemž to byl jeho jediný start v reprezentaci. Čím byl starší, tím víc přibíral. Dokonce existovaly smlouvy, které obsahovaly i maximální hranici jeho hmotnosti. Za jeho největší úspěch se považuje zisk Ligového poháru v barvách liverpoolských The Reds.

Ruddock
FOTO: goal.com

PADDY KENNY

„První věc, kterou jsem udělal, bylo, že jsem mu nařídil dietu. Jedl burgry, pizzy, hranolky, a tak to bylo stále,“ popisoval začátky Kennyho kariéry jeho dlouholetý trenér Neil Warnock.

Brankář Paddy Kenny, který je stále aktivním hráčem – i když má už 41 let – má za sebou bohatou kariéru, během které se mu podařilo nasbírat slušnou zápasovou porci a taky sedm startů za irský národní tým.

Jeho obrovskou nevýhodou byla vždy hmotnost. Na tu doplácí i poslední roky.

Kenny
FOTO: zimbio.com

DIEGO MARADONA

Argentinská legenda, některými považovaná za nejlepšího fotbalistu historie, měla od 80. let problémy s drogami. Ty přibrzdily kariéru tohoto velikána navzdory tomu, že je držitelem mnohých kolektivních i individuálních ocenění.

8 fotbalistů, kteří absolvovali vysokou školu

Konec aktivnímu fotbalu dal Maradona v roce 1997, odkdy začal zápasit s velkými zdravotními problémy. Argentinec v roce 2004 dostal infarkt, později musel být operovaný. Ani to mu však nezabránilo v tom, aby se fotbalu věnoval alespoň z pozice trenéra.

Maradona
FOTO: ronaldo7.net

Původní článek najdete ZDE

FOTO: koláž – Twitter/Gareth Parker,