Nejstarší londýnský stadion je zpátky v Premier League. A čím je speciální Tottenham Stadium?

3 minuty čtení

Anglická Premier League nás láká na ty největší persony, které fotbalový svět nabízí. Hlavní město světového fotbalu Londýn pak přináší spoustu parádních tripů, během kterých můžete navštívit hned několik stadionů. Však bude hrát Premier League v sezoně 2022–23 z londýnských klubů Arsenal, Chelsea, Fulham, Tottenham, West Ham, Crystal Palace a Brentford.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Fotbalové stadiony v Anglii na vás dýchnou historií a tradicí. Naše tripy nejsou jen o samotném zápase, ale i o poznávání tamní fotbalové kultury nebo prohlídkách supermoderních arén. S námi se zkrátka dostanete ještě blíž svému oblíbenému klubu. Chtěli byste být příště u podobné akce i vy? Veškeré zájezdy na Premier League najdete ZDE.

NEJSTARŠÍ LONDÝNSKÝ STADION JE ZPÁTKY

Staronovým londýnským klubem v Premier League bude suverén letošní Championship – Fulham. Spolu s The Cottagers se tak můžeme těšit i na návrat legendárního stadionu Craven Cottage. Domácím stánkem klubu Fulham FC je od roku 1896 a je tak nejstarším fotbalovým stadionem v Londýně. Kapacita stadionu činí 26 600 sedících diváků. Nejmenším stadionem na prvoligové mapě ale Craven Cottage nebude, třeba na Brentford Community Stadium, kde na jaře pobíhal Christian Eriksen, se vejde pouze 17 250 diváků.

Stadion Fulhamu se nachází nedaleko Bishopova parku na břehu Temže. Crave Cottage byl dříve královskou loveckou chatou a jeho historie sahá více než 300 let do minulosti. Stadion je také ojediněle používán k domácím zápasům irské a australské fotbalové reprezentace z důvodů početného zastoupení těchto národů v Anglii, zejména v Londýně. V květnu 2011 se v Craven Cottage konalo dokonce finále Ligy Mistryň.

DĚLENÝ TRÁVNÍK NA TOTTENHAM STADIUM

Naopak novými supermoderními stánky se mohou chlubit Arsenal Londýn (Emirates Stadium – kapacita 60 260 diváků), Tottenham (Tottenham Stadium – kapacita 62 850 diváků) nebo West Ham United (London Stadium – kapacita 60 000 diváků). Právě Tottenham Stadium je nejnovějším stadionem v Premier League. Otevřen byl teprve v dubnu 2019.

Věděli jste, že Tottenham Stadium…

  • Je navržen tak, aby byl víceúčelovým stadionem a představuje první fotbalové hřiště na světě, jehož trávník je dělený a je možné ho zatáhnout (viz. foto nahoře).
  • Projekt z roku 2007 byl několikrát revidován a výstavba stadionu začala až v roce 2015. Stadion byl slavnostně otevřen 3. dubna 2019 před prvním zápasem Premier League.
  • Stadion je občas označován fanoušky a některými médii jako New White Hart Lane. Bývalý stánek Kohoutů byl v roce 2017 zbourán, aby uvolnil místo novému stadionu. Dočasně hráli Spurs ve Wembley.

Z NAŠÍ NABÍDKY NA PREMIER LEAGUE DOPORUČUJEME

Na stránkách FotbalTour.cz najdete zájezdy i samostatné vstupenky na všechny zápasy elitních klubů anglické nejvyšší soutěže od začátku sezony až po prosincové mistrovství světa v Kataru. Vyrazte s námi na West Ham s Coufalem a Součkem, nebo na první zápasy Haalanda za Manchester City.