Na Slavii do Barcelony s námi vyrazila tisícovka fanoušků!

píše  Pavel Pubal

Úterý, 5. listopadu 2019. Na tento datum nikdy nezapomeneme. S naší společností Fotbal Tour vyrazila do Barcelony na zápas Slavie Praha ve čtvrtém kole základní skupiny Ligy mistrů tisícovka fanoušků z Česka! Vypravili jsme také dva speciály, 350 z vás si užívalo výhody soukromého letadla. K naší nesmírné radosti jsme vám tak nabídli exkluzivní a individuální přístup, kdo jak uznal za vhodné. Bombardovali jste naše e-mailové adresy a telefonní zařízení, práce bylo chvílemi nad hlavu, ale všechno úsilí stálo za to! Jsme nesmírně rádi, že jsme společně s našimi klienty mohli být u historické bezbrankové remízy na Camp Nou. Pojeďte s námi příště i vy a zažijte atmosféru na nejhezčích stadionech celého světa. Že je naše společnost nejlepší na tuzemském trhu, jasně dokládají počty cestujících, kteří opakovaně volí právě nás.

Šestnáct výher v řadě a dost! Slavia přerušila úchvatnou bilanci na Camp Nou

Slavia vyrazila do hlavního města Katalánska v době velkého politického neklidu, kdy veřejnost protestuje proti věznění katalánské vlády. V neděli jsou tam navíc na programu parlamentní volby. Přes to všechno byla veškerá pozornost věnována Lize mistrů. Zkrátka jak hraje Barcelona, všechny problémy Katalánska jdou alespoň na pár hodin stranou. Nicméně zápas proti sešívaným tamním fanouškům příliš radosti také neudělal. Po víkendové porážce s Levante v La Lize čelil kouč Valverde velké kritice a mimo zraněného Suaréze vyslal proti Trpišovského partě nejsilnější možnou sestavu. Hrát na Camp Nou, to je pro každého fotbalistu něco mimořádného, ale slávisté už posbírali za poslední dva roky v evropských pohárech spoustu zkušeností a nezalekli se ani Blaugranas. Hráli s otevřeným hledím a zejména v první půli dokázali odpracovat s domácími naprosto rovnocennou partii. Nakonec zejména díky brankáři Ondřeji Kolářovi udrželi čisté konto a odváží si z Camp Nou nesmírně cennou remízu 0:0, se kterou asi počítal jen málokdo. O to více je cennější. Barceloně tak právě sešívaní přerušili sérii šestnácti domácích zápasů v řadě, kdy odcházeli z placu vždy jako vítězové. Naposledy na Camp Nou uhrál alespoň remízu ve španělském poháru Real Madrid. El Clásico v rámci semifinále Copa del Rey skončilo na začátku února 1:1.

Ondřej Kolář – třetí český gólman historie, který udržel nulu na Camp Nou

Ani Keyloru Navasovi se tak ve zmíněném zápase nepodařilo udržet čisté konto. To až Ondřeji Kolářovi, jehož souboje s Lionelem Messim byly ozdobou utkání. Český gólman si připsal už čtrnácté letošní čisté konto. Tohle je však zdaleka nejcennější! Aby se něco podobného českému týmu povedlo, musí při něm stát i štěstí jako při milimetrovém Messiho ofsajdu, který předcházel gólu Vidala. Slavia se tak stala prvním týmem od roku 2012, který ve skupinové fázi Champions League od Barcelony nedostal gól. A Kolář pak třetím českým gólmanem vůbec, kterému se to povedlo. Tím prvním byl Jan Stejskal v roce 1985, když gólem Grigy porazila pražská Sparta na Camp Nou Barcelonu – to byla jediná výhra českého týmu v historii na tomto stadionu, a druhým pak ještě nedávno aktivní brankář Petr Čech roku 2009 v dresu londýnské Chelsea.

Díky bezbrankové remíze sice Barcelona prodloužila svou domácí neporazitelnost už na 34 zápasů, ale po závěrečném hvizdu rozhodně neměla moc co slavit. Trenéra Valverdeho čeká další kritika a možná už následující hodiny či dny ukáží, zda se Slavia nepřičinila ke změně na trenérské lavičce slavného katalánského giganta. Náladu zarytým barcelonským fanouškům nevylepšili odpoledne ani jejich dorostenci do 19 let, kteří v rámci Youth League, což je mládežnická obdoba Ligy mistrů, dokonce podlehli Slavii 2:3. Sešívaní tak v Katalánsku dosáhli také na šokující skalp hráčů vycházejících z nejslavnější mládežnické akademie na světě La Masia.

Vyražte s námi i do Signal Iduna Parku v Dortmundu!

Teď už snad nikdo nepochybuje, že vyrazit s námi na Slavii se prostě vyplatí. Poslední výjezd v základní skupině Ligy mistrů nás čeká do Dortmundu a i tam se dá očekávat nával českých fanoušků, tak neváhejte a vyražte s námi! Hrát se bude 10. prosince na slavném Signal Iduna Parku, který nesl až do roku 2005 název Westfalen Stadion. Ten aktuálně pojme až 83 tisíc diváků a jedná se o největší stadion v Německu. Jeho dominantou je jižní tribuna Die Südtribüne, kde se scházejí při ligových i pohárových zápasech nejzarytější fanoušci tamní Borussie. Právě samotná Südtribüne pojme 25 tisíc diváků, tedy více, než celý stadion sešívaných na pražském Edenu. To se prostě vyplatí zažít na vlastní kůži!

Už nyní pro Vás chystáme mnoho dalších zájezdů na nejzajímavější duely ze světa toho nejlepšího fotbalu. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku, stačí si jen vybrat!