Los nachystal další lahůdky! Evropské poháry znají kompletního pavouka

4 minuty čtení

Emoce ze zápasů ještě neutichly a už se víří další! Tradiční páteční los dalších kol vyřazovacích fází evropských soutěží je velkou událostí, která rozhazuje karty všem týmům, které v soutěžích drží. S jakými kartami tedy budou hrát giganti v čele s Realem Madrid, Manchesterem United či West Hamem?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

PŘEDČASNÁ FINÁLE A ITALSKÁ VĚTEV

Když byl při losu čtvrtfinále vytažen jako první Real Madrid, expert na tuto soutěž, tak to symbolicky předznamenalo vývoj losu, který týmy rozdělil do dvou větví, jelikož se následně poté losovaly i dvojice pro semifinále.

Jedna větev by se dala klidně přejmenovat na italskou. Jedno čtvrtfinále je totiž čistě italské, setká se gigant ze San Sira AC Milán s kometou této sezony Neapolí, která se očividně nezastaví před nikým.

Itálie má tedy jednoho semifinalistu jistého, nicméně možná se přidá i druhý, čímž by se tutově utvořil italský finalista. Inter Milán, který se dál probojoval přes Porto, opět zamíří do Portugalska, los mu totiž přidělil Benficu. Tu není radno podcenit, jelikož v Lize mistrů hraje perfektně. A vidina semifinále je pořádné lákadlo!

Teď rychle k větvi gigantů. Real Madrid dostal Chelsea. Na první pohled jasný favorit, nicméně historie dokazuje, že Londýňané mohou mít jakkoliv špatnou sezonu, ale Champions League prostě umí.

A poslední čtvrtfinále, které určí soupeře pro postupujícího ze dvojice Real a Chelsea? Podržte se, Manchester City – Bayern Mnichov. Dva týmy, které v posledních letech ničí své domácí soutěže a které dlouhodobě patří mezi naprostý evropský top. Tohle bude zápas jako řemen!

Los čtvrtfinále Ligy mistrů:

Real Madrid – Chelsea
Inter – Benfica
Manchester City – Bayern Mnichov
AC Milán – Neapol

Los semifinále Ligy mistrů:

AC Milán/Neapol – Inter/Benfica
Real Madrid/Chelsea – Manchester City/Bayern Mnichov

UNITED NEMUSÍ MĚNIT HOTEL, HLOŽEK JDE LOVIT BELGICKOU ŠTIKU

Při pohledu na los čtvrtfinále Evropské ligy se museli fanoušci Manchesteru United jen hořce zasmát. Zase Španělsko, zase Sevilla. V poslední době chodí anglický gigant do Španělska čím dál častěji. Ve skupinové fázi Sociedad, pak Barcelona, Betis a teď Sevilla.

Velice zajímavý střet bude k vidění v Turíně, kde v prvním utkání přivítá domácí Juventus Sporting, jenž slavně vyřadil Arsenal. Juventus ukazuje, že i přes to, že se mu v lize dvakrát nedaří, tak je pohárové mužstvo. Pavoukem EL prochází bez větších obtíží, portugalský sok ale bude pořádně tvrdý oříšek.

Souboj filozofií, to bude Feyenoord proti AS Řím. Jeden má myšlenku všechny přestřílet, ten druhý všechny gólově umlčet. Důkazem budiž odvety osmifinále. Zatímco Nizozemci nastříleli Šachťaru sedm branek, Řím v Socideadu uhrál pragmatickou, bezbrankovou remízu.

Hložek se Schickem půjdou na soupeře, o kterém asi ví málokdo. Royale Union se ale v Belgii z ničeho nic prodral mezi elitu a svou kvalitu ukazuje i na evropské scéně. Vždyť berlínskému Unionu, jenž se pyšní svou defenzivou, vstřelil dohromady šest branek.

Los čtvrtfinále Evropské ligy:

Manchester United – Sevilla
Juventus – Sporting Lisabon
Feyenoord – AS Řím
Leverkusen – Royale Union

Los semifinále Evropské ligy:

Manchester United /Sevilla – Juventus/Sporting Lisabon
Feyenoord/AS Řím – Leverkusen/Royale Union

SOUČEK A SPOL.? DO EDENU PŘES BELGII

Mezi českými fanoušky se upírá velké pozornost i na West Ham. Jedním důvodem budiž dva čeští zástupci, tím druhým fakt, že se finále hraje v Edenu.

Kladiváři začnou čtvrtfinále venku, a to na hřišti Gentu. Belgický soupeř, to se většinou rovná velké ofenzivní síle a v tomto případě tomu nebude jinak. Londýnský klub si ale stále v Evropě udržuje stoprocentní bilanci a je hlavním favoritem na titul.

V cestě bude v případě postupu stát jeden z dvojice Anderlecht – Alkmaar. V případě postupu bruselského klubu půjde pro West Ham o belgickou cestu do finále, nicméně Alkmaar není radno podcenit. Jedná se o vyspělý tým, který hraje velkou roli v současném ročníku elitní nizozemské ligy.

Infarktový závěr v Bratislavě přihrál další působení v Evropě Basileji, která se střetne s francouzským Nice, jež vyřadilo nebezpečný Šerif Tiraspol. Antonín Barák zamíří blízko českým hranicím, jeho Fiorentina totiž poměří síly s Lechem Poznaň.

Los čtvrtfinále Evropské konferenční ligy:

Lech Poznaň – Fiorentina
Gent – West Ham
Anderlecht – Alkmaar
Basilej – Nice

Los semifinále Evropské konferenční ligy:

Lech/Fiorentina – Basilej/Nice
Gent/West Ham – Anderlecht/Alkmaar

Jak vidno, los je vskutku luxusní. A je jedno, o jakou soutěž zrovna jde. Ve všech zápasech půjde o vše, ve všech bude náboj a evropské večery s ikonickými hymnami jsou nenahraditelné.

Podívejte se na naši nabídku a jeďte s námi!