Los Bundesligy: Atraktivní duely i s českou účastí

Píše Michal Bakoš ze sportovního portálu presilovka.sk

Bundesliga je nepochybně jednou z nejlepších fotbalových lig na starém kontinentu a nabízí řadu zajímavých momentů. Nový ročník nejvyšší německé soutěže otevře v pátek 24. srpna konfrontace mezi Bayernem Mnichov a Hoffenheimem.

Bude pokračovat dominance Bayernu?

Hegemonie německé klubové scény je v posledních letech Bayern Mnichov, který v předešlé sezoně získal už šestý ligový titul za sebou. Bavoři budou hlavními kandidáty na konečné prvenství i v soutěžním ročníku 2018/2019. Z lavičky je povede Niko Kovač. 46-letý trenér, který ve funkci nahradil o téměř třicet let staršího Juppa Heynckese, má za sebou angažmá v Eintracht Frankfurt či u kormidla chorvatské reprezentace.

Jediným novicem v kádru 28-násobného německého mistra je zatím Leon Goretzka. Příchod 23letého talentovaného fotbalisty potvrdili už v lednu, protože odmítl podepsat nový kontrakt se Schalke 04.

Další změny v kádru Bayernu lze očekávat po skončení aktuální probíhajících mistrovství světa. Sporná je i budoucnost Roberta Lewandowského.

V minulé sezoně nechali Mnichované v tabulce za sebou Schalke 04, Hoffenheim a Borussii Dortmund, která získala dva primáty před začátkem několikaleté nadvlády Bayernu. I ta má nového trenéra.

Stal se jím 60-letý Holanďan Lucien Favre, který bude moci pracovat i s dosud známými letními posilami – brankáři Oelschlägelom a Hitz, křídelníkem Marius Wolfem, účastníkům 21. světového šampionátu ve fotbale Thomasem Delaneyom a francouzským zadák Diallo, který je s cenovkou bezmála třicet milionů eur dosud nejdražším příchodem do tábora žluto-černých před novou sezónou.

Bayern Mnichov se s Hoffenheimem setká hned v úvodním kole, Schalke 04 bude čelit ve čtvrtém a šlágr s Borussií Dortmund je naplánován na jedenácté kolo.

Oktoberfest, vánoční Mnichov a Češi v akci

Pro příznivce, kteří rádi spojují návštěvu fotbalových zápasů s jinými zážitky, jsou jako stvořené zápasy Bayernu Mnichov proti Augsburgu 25. září a 8. prosince proti 1. FC Norimberk.

Největší pivní slavnost světa Oktoberfest a vánoční trhy v metropoli Bavorska jsou velkými lákadly.

Bayern Mnichov bude hostit v Allianz aréně Herthu Berlín s českou hvězdou Vladimírem Daridou. Tento souboj bude veľkým ťahákom pre české příznivce.

Český fotbal má v elitní soutěži zastoupení i zásluhou Werderské dvojice Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie. Z nichž hlavně Pavlenka v minulé sezoně doslova zazářil. Souboj Bayernu s Werderem se chystá v dubnu.

Výsledek obrázku pro jiri pavlenka werder

 

Program Bundesligy je bohatý. Kromě fotbalových zápasů nabízíme i doplňkový program v podobě Oktoberfestu či návštěvy vánočních trhů. Tak, kam se vyberete?