Lewa končí v Bayernu. Přestup do Anglie zhatil výbuch sopky, v mládí mu říkali „strom“

4 minuty čtení

Končí jedna velká éra. Polský snajpr Robert Lewandovski oznámil, že nebude pokračovat v Bayernu Mnichov. Počítá se s jeho přestupem do Barcelony, od které by měl mít na stole nabídku tříleté smlouvy.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

„Moje éra v Bayernu skončila. Nevidím žádnou možnost dále hrát za tento klub. Bayern je seriózní klub. Už tam nechci hrát. Přestup je nejlepší řešení. Doufám, že mě nezastaví,“ uvedl Lewa, podle mnohých nejlepší fotbalista planety za minulý rok, na tiskové konferenci.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…?

  • Robert a jeho manželka Anna Lewandowská jsou manželé od roku 2013. Oba jsou velmi populární na sociálních sítích, bez problémů by se mohli vrhnout na dráhu tiktokerů. Anna je též sportovkyně, v roce 2009 byla bronzová na mistrovství světa v karate. Německá média tento pár nazývají Polští Beckhamovi.
  • Krátce před jeho přestupem do Borussie Dortmund byl Lewandowski blízko transferu na Britské ostrovy. Nejednalo se však o zájemce typu Manchesteru City, United, Chelsea nebo Liverpoolu. O jeho služby měl velký zájem Blackburn Rovers. Jenže v té době vybuchla na Islandu sopka a sopečný prach blokoval leteckou dopravu. Lewandowski měl i rezervovanou letenku, jenže nemohl odcestovat, pak se dozvěděl o nabídce Dortmundu a rozhodl se pro přesun do Německa.
  • Franciszek Smuda, který naposledy trénoval Gornik Leczna, dostal kdysi doporučení od skauta, aby se jel podívat na mladého talentovaného útočníka jménem Lewandowski. Trenér nebyl po 15 minutách hry s výkonem vytipovaného hráče vůbec nadšený. „Dlužíš mi peníze za benzín. Kdybych chtěl vidět stromy, mohl jsem si radši zajít do lesa,“ řekl po zápase svému skautovi.

KOHO ZA NĚJ DO BAYERNU?

Bayern nyní musí řešit otázku, koho přivést místo svého letitého kanonýra. Jen těžko si lze představit hru Bayernu bez klasické devítky, která by proměňovala přihrávky od svých spoluhráčů ve zlato. Několik jmen, o kterých se spekulovalo, už ale mezi tím bylo rozebráno. Erling Haaland zamířil z Dortmundu do Manchesteru City, Karim Adeyemi naopak ze Salcburku do BVB, Patrik Schick zase podepsal novou dlouhodobou smlouvu v Leverkusenu, kam za ním má dorazit Adam Hložek.

Favoritem může být třeba objev letošní sezony z Benfiky Darwin Núňez, který střílel mraky gólů v portugalské lize i Champions League. Hrotového útočníka ale bude shánět celá řada klubů a Darwin bude mít z čeho vybírat.

Ofenzívu Bayernu pravděpodobně posílí Sadio Mané, který oznámil svůj záměr skončit v Liverpoolu po finále Ligy mistrů. Osobní podmínky mezi hráčem a Bayernem by měly být dohodnuty. Momentálně vše závisí na jednání mezi kluby – bavorský gigant nabízí 40 milionů euro včetně bonusů, Angličané žádají minimálně 50 milionů. Bayern ale doufá v to, že mu nakonec Liverpool vyjde vstříc vzhledem k tomu, jak bez problémů před dvěma lety umožnili Thiagův přestup na Anfield.

Případný příchod Maného by ale neměl mít s Lewandovského odchodem žádnou souvislost, mluvilo se o něm ještě před vyjádřením polského útočníka.

TIP NA ZÁVĚR: REPREZENTACI ČEKAJÍ VELKÉ VÝZVY

Českou reprezentaci čekají v Lize národů velmi atraktivní soupeři v čele s Portugalskem a Cristiano Ronaldem. Dále ale vyzve výběr trenéra Šilhavého také Španělsko a Švýcarsko, zkrátka co tým, to pojem a hvězdy evropského fotbalu. Buďte u toho s námi, zážitek na celý život je v tomto případě samozřejmostí. Tipy od nás pro vás:

  • Domácí zápas proti Portugalsku s CR7 – vstupenky
  • Domácí zápas proti Španělsku – vstupenky
  • Venkovní dvojzápas proti Portugalsku a Španělsku – letecký zájezd