Kostky jsou vrženy, MS v Rusku čekají už jen na fanoušky

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Prosinec byl k fanouškům fotbalu milosrdný i přesto, že v naší domácí soutěži přimrzal sníh ke trávě jedna radost. To, na co se všichni těšíme a kvůli čemu doma stříháme metr, se blíží nezadržitelnou rychlostí. A my už víme aspoň to, kdo s kým si to rozdá ve skupinách. Objednávejte dovolené, zakládejte na firemním intranetu a WhatsApp skupiny RUSKO 2018, protože vaše oblíbené týmy už znají časy výkopů i těch nejexkluzivnějších zápasů.

Skupiny smrti a ty ostatní

Rusům na první pohled přálo štěstí, když si kromě Saúdské Arábie do A skupiny přilosovali Faraon Rocher z Egypta a Suárezovu bílo-modrou partu kamarádů.

Mistrovství Pyrenejského poloostrova ve skupině B bude jistě patřit mezi skvosty turnaje. O nepostupové třetí místo se popere Maroko s Íránem a super je, že domů mohou letět společným letadlem.

Pogba sbírá Céčka a v létě by mu měla přijít zásilka z Peru, Austrálie a Dánska. Zda se Dánům opravdu podaří postoupit nám možná ukáže jejich forma na domácím hokejovém šampionátu už v květnu. Podle jmen by měli na obou turnajích nastoupit stejné výběry.

Leoš Messi do Ruska pojede, i kdyby ho měli na celnici zadržet kvůli dlouhé bradě. A on ví, že k tomu, aby byl nezpochybnitelně nejlepším mu stačí maličkost. Ve skupině D vyřadit Island, Nigérii, Chorvatsko a pak ty ostatní.

 

 

 

 

Pokud chce Neymar Zlatý míč, může si ho koupit, nebo vystřílet přes tento turnaj. V cestě mu stojí Kostarika, Srbsko a země multifunkčních nožíků. Stejně jako jeho bývalý kamarád z dresu, který nápadně připomíná pruhované igelitku, by to měl zvládnout i bez rozcvičky.

Němce po dobré zkušenosti z Brazílie pozvali i do Ruska, ale se zákazem zničit ve vyřazovací části domácí reprezentaci. Mexiko se Švédy budou dobrou rozcvičkou před derby s Korejskou republikou.

A teď pozor. Anglie má šanci postoupit ze skupiny. Z druhého místa za Belgií. Stačí nepokazit zápasy se silnou Panamou a Tuniskem.

Skupinu H musel losovat velmi zábavný člověk. Dát dohromady Polsko, Senegal, Kolumbii a Japonsko je snem každého šéfkuchaře a hlavně Roberta Lewandowského

 

TOP Zápasy

V životě bychom si měli dopřát hezké věci. To je ten důvod, proč každé ráno opouštíme místo svého trvalého bydliště a na 10 hodin ho měníme za adresu, na kterou si necháváme doručovat jídlo a jiné balíky.

Dvě takové věci budou lemovat celý turnaj. Účastníků finálového zápasu neznáme, ale pokud to bude Brazílie proti Francii, nikdo se neurazí. Nebo to může být celé úplně jinak a bude to i tak perfektní finále. Já bych nejvíce dopřál Chorvatsku už jen za jeho dlouhodobý přínos do fotbalu.

Otevírací zápas své účastníky měnit již nebude. Rusové si po úvodním ohňostroji a zahajovacím ceremoniálu změří síly a ropné zdroje se Saúdskou Arábií. Zda bude vyprodáno je jasné, vždyť za cenu fotbalového lístku dostanete i obrovskou show.

Ale pak jsou tu i jiné možnosti, jak vyrazit s partou kamarádů na dvojzápasu. Neboť proč nevidět rovnou dvojitou porci fotbalu, když se to přímo nabízí?

 

 

Argentina – Island, Německo – Mexiko

Messi, Moskva a dva zápasy skupin D a F. Pokud by si to měla Argentina rozdat s Islandem před 8 lety, Messimu by stačilo naskočit na posledních 5 minut. Doba se však změnila a tak, jak se latéčko s domácí buchty stalo oblíbeným dezertem Hipster, tak se změnila fanouškovská základna Islandu. Urostlí chlapi prefackali na Euru polovinu Evropy a peří proti Argentině nepustí tedy snadno.

Německo, chodící reklama na lak na blonďaté vlasy proti zemi, která kromě tacos pravidelně přináší i jedny z nejkrásnějších dresů a najnevyspytateľnejších mužstev. Soupiska týmu zdaleka neobsahuje hvězdy kalibru soupeře, ale je to Mexiko. USA chce proti němu postavit zeď, ale Němci už ukázaly, že je umí bourat.

 

Francie – Dánsko, Brazílie – Srbsko

Víte, které mužstvo má momentálně nejzajímavější kádr? Didier Deschamps by 20 let po vítězném domácím turnaji mohl v Rusku postavit i dvě mužstva, přičemž každé by bylo ve hře o finále a celkový triumf. Si možná říkáte, že v zápase proti Dánsku půjde pouze o skóre. Ale nezapomeňme na to, že tato země vyhrála v roce 1992 Euro a to stáhla hráčů přímo z letních dovolených.

Brazílie. Země fotbalu. Proti nim Srbsko, země fotbalových fanoušků. Sám jsem zvědavý, jak si ofenzivní trio Coutinho, Neymar a Gabriel Jesus povede. Hlavně poté, co si v kvalifikaci dělali ze soupeřů po celou dobu srandu a přitom si kopali do míče. A na tribunách sporoodeté tanečnice samby proti nejlepším fanouškům na světě. Jděte minimálně dva. Jeden bude sledovat fotbal, druhý tribuny a přes poločas vyměníte.

 

Belgie – Tunisko, Anglie – Panama

Zlatá generace země, která dlouho záviděla Nizozemsku jeho hráčů ještě více vyhlédla a vražedné kvarteto De Bruyne – Hazard – Mertens – Lukaku už do turnaje vstupuje jako jeden z favoritů. Z jejich spoluhráče byste si ve FIFE mohli vybírat dlouhé hodiny, takový prošpikovaný kádr má k dispozici Roberto Martinez.

God Save the Queen a Panamský průplav, který bude odolávat medzišestnástkovému fotbalu v podání tří lvů a Harryho Kanea. Ten už by konečně mohl přestat kopat rohy a vystřílet pro zemi, jejíž jsme vlastně darovali postup my, alespoň postup ze skupiny. O tom, že na tribunách bude vesele, není třeba psát více než jednu větu.

 

Pro více informací o MS 2018 v Rusku nás kontaktujte na info@fotbaltour.cz.