Konec liverpoolské trojky SFM. Jak obstála mezi konkurencí?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Dalo by se říct, že v Liverpoolu končí jedna éra. Éra útočného trojzubce Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané. Zatímco prvně jmenovaný dál hvězdí a nezpomaluje z famózního tempa, ten druhý je upozaďovaný a třetí už je fuč, pláchl do Bayernu.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

Tihle tři byli pilířem úspěchů Liverpoolu pod Kloppem. Když spolu ti tři nastoupili, soupeři věděli, že je čeká přetěžká šichta. A proč vlastně? Inu, každý měl svou unikátní roli. Navíc nebyli sobečtí, nevadilo jim, když zrovna neskórovali.

28. květen, finále Ligy mistrů. Poslední den, kdy se tihle tři v dresu Liverpoolu představili na hřišti. 1 750 dnů ode dne, co spolu nastoupili poprvé. To je pořádná doba!

Když jsme v úvodu mluvili o tom, že každý měl jinou roli, dokazují to i čísla. Prvotřídní střelec? Egyptský fenomén Salah, doposud 156 branek. Oproti tomu třeba Firmino „jen“ 75. Mezi ně se vklínil Mané se 107 brankami.

A další zajímavá statistika. Od doby, co se spolu sešli, si dohromady připsali 139 asistencí. Hned 66 % z nich bylo vzájemných!

👉 PREMIER LEAGUE RADAR (1): Zase závod dvou? Kdo ovládne další ročník PL?
👉 PREMIER LEAGUE RADAR (2): Nadějný Arsenal i nový architekt v United. Co plánují „ti druzí“?
👉 PREMIER LEAGUE RADAR (3): Kdo vtrhne do boje o Evropu? Nejhlasitěji se hlásí Straky

Co trofeje? Do karet jim nehrála přítomnost téměř neporazitelných Citizens. Tihle tři spolu totiž zvedli hned šest trofejí, kromě jiných evropský superpohár či mistrovství světa klubů. Tedy poměrně lehké trofeje k získání. Velkou váhu pochopitelně přikládáme mistrovskému titulu či vítězství v Champions League.

Proč to vůbec zmiňujeme? Pojďme se podívat na další famózní trojice, které ve své největší slávě okouzlovali fotbalový svět.

Jako první asi fanoušky napadne barcelonské komando MSN. Messi, Suarez, Neymar. Tihle borci dotáhli Barcelonu k sedmi trofejím během necelých tří let.

Za zmínku rozhodně stojí i trio, které liverpoolští nevídali rádi. Jejich výsostný rival z Manchesteru totiž před rokem 2010 zažíval famózní časy, a to i díky ofenzivnímu tornádu, které předváděl Ronaldo, Rooney a Carlos Tevez. Bylo z toho pět trofejí.

A co by to byl za výčet bez Realu Madrid. Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo, to dělá společných 69 utkáních a v nich 158 branek! Naprosto neskutečná čísla.

NOVÁ ÉRA LIVERPOOLSKÉHO ÚTOKU 

Liverpool sice o svou slavnou trojici přišel, ale není pochyb o tom, že už staví novou. Hlavní zbraní má být Darwin Núñez, jemuž bude notně pomáhat Luis Diaz a Mohamed Salah. Zapomínat nesmíme ani na Portugalce Dioga Jotu.

Parádní fotbal, pravá anglická atmosféra a nezaměnitelná Premier League. A u toho nesmíte chybět! Stačí si vybrat z nabídky zájezdů!

Z NAŠÍ NABÍDKY NA PREMIER LEAGUE DOPORUČUJEME

Na stránkách FotbalTour.cz najdete zájezdy i samostatné vstupenky na všechny zápasy elitních klubů anglické nejvyšší soutěže od začátku sezony až po prosincové mistrovství světa v Kataru. Vyrazte s námi na West Ham s Coufalem a Součkem, nebo na první zápasy Haalanda za Manchester City.