Když se dva perou, fanoušek vyhrává

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Na světě existuje velmi málo klubů s větší fanouškovskou základnou než je ta, kterou se mohou pyšnit červené kluby z Mnichova a Manchesteru.

Klasiky evropských zápasů si to začátkem srpna rozdají v Allianz Areně v zápase, ve kterém budou chtít svým soupeřům vyslat jasný signál. Nová sezóna před námi a my jsme na ni připraveni.

Je na čem pracovat

Bayern znovu vyhrál Bundesligu. Baví je to ještě? To je jako říct, že McDonald dosáhl loni zisk. Je to hezké, ale to jsme přece čekali. Bavoři se chtěli ukázat v Lize mistrů, ale natloukli si nos o Real Madrid. I proto dostane šanci Niko Kovač a mužstvo by mělo dostat jemný facelift. Něco jako když škodovka přišla s trojkovou Octavií.

United byli v Premier League jediným, alespoň platonickým soupeřem pro modrého rivala. Jose Mourinho sice prolomil svůj syndrom druhé sezóny, kdy se United stali prvním klubem, který pod Portugalcem nezískal titul, ale hlavním cílem byla znovu Liga mistrů. Vypadnutí se Sevillou bylo ještě dlouhou dobu terčem posměšků všech lidí s internetovým připojením.

Joseho obhajoba mužstva z Andalusie nepřesvědčila nikoho o tom, že United mají právo vytáhnout tento typ výkonu. Ozvaly se hlasy, že Rudí ďáblové potřebují na lavičku kouče s odvážnější taktikou, ale Jose vydržel. A má celé léto na to, aby mužstvo oživil. A bude to možná jeho poslední šance ukázat, že je stále The Special One.

Léto bude bohaté

Léto s mistrovstvím světa je pro fanoušky fotbalu to nejkrásnější, co může být. Všude samé šumy o tom, kdo chce koho koupit a kolik miliard se na hráčů mine. Každý je totiž na prodej. Stačí trochu lepší výkon v Rusku a balíte si kufry. Pokud by ještě na lavičce Arsenalu seděl pan Wenger, není vyloučen nákup mladých podavačů míčů.

Niko Kovač avizoval, že jeho nový Bayern bude jiný. Na prodej jsou dokonce i takové pilíře jako Boateng a Alcantara. O stopera německé repre má kromě Juventusu vážný zájem i Manchester United. Thiaga to táhne zpátky domů do Barcelony. Ideální náhrada za Iniestu.

O zájmu Realu Madrid o Lewandowského se píše častěji než o vysokých cenách benzínu a co by to bylo za léto bez této ságy. Tentokrát to však pro pusinky vypadá konečně nadějně. Vidalovi pomalu končí smlouva a získat hráče jeho kalibru grátis chce každý. Douglase Costu vykoupil Juventus a klub tak získal další peníze na potencionální meganákup. Bude to Timo Werner z Lipska? Velkou rybou by byl i Gareth Bale, ale ten prohlásil, že pokud odejde ze Španělska, tak jedině do Premier League.

Ať ale Kovač přivede kohokoliv, má jednu výhodu. V klubu, který tak velmi dominuje domácí soutěži, není tak komplikované chytit se.

United jsou každoročně spojováni hlavně s návratem ztraceného syna. Cristiano Ronaldo vydal po finále LM prohlášení, které znovu roztočilo myšlenky všech fanoušků. Je to opravdu reálné? Jose ví, že pokud chce konkurovat City, musí znovu utrácet. Nespokojený Martial může jít, na seznamu jsou totiž jména jako Milinkovič-Savič, Alderweireld, Verratti, Boateng nebo Bale. Jisté je, že v Allianz Areně by se měly představit již hotové posily Fred s Dalotom. De Gea zůstává, co je pro Red Devils něco jako další posila.

To finále v Barceloně

Nejpamátnější zápas těchto soupeřů netřeba velmi připomínat. Barcelona. Sheringman, Solskjaer.

Od té doby se v Lize mistrů setkali ještě osmkrát, naposledy to bylo v čtvrtfinále sezóny 2013/2014. Z postupu se těšili Němci. Jako téměř vždy, když nastoupí na hřiště. Přípravné zápasy před sezónou se samozřejmě nemohou srovnávat s Ligou mistrů, ale v souboji těchto gigantů není žádný zápas přátelský. Prohru v něm byste těžko vysvětlovali fanouškům.

Otázka je už jen ta, za jak dlouho stihnou manažeři posílit kádry a kolik nových hvězd na vlastní oči fanoušci v Allianz Aréně uvidí.

Vychutnejte si autobusový zájezd na Bayern – Manchester United
Jste fanouškem Manchesteru United? Využijte autobusový speciál na souboj gigantů