Když dáš gól budoucímu zaměstnavateli aneb Zajímavosti z tribuny šlágru LM

2 minuty čtení
píše Pavel Pubal

Původně na sebe tito dva giganti v první fázi jarní části Ligy mistrů narazit vůbec neměli. Osud je proti sobě svedl až po opakovaném losu a my jsme se mohli těšit na obrovskou bitvu, o kterou byl mezi fanoušky i našimi klienty neskutečný zájem. Pojďme se podívat na pár zajímavostí, které šlágr z tribuny přinesl.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

  • Možná ani sami pořadatelé nečekali, jak neskutečnou pozornost tento zápas přinese. Před stadionem totiž byly už více než hodinu před výkopem vyprodány tradiční půlené zápasové šály, které jsou nejvyhledávanější hlavně u sběratelů jako suvenýr na samotné utkání.
  • Na Parc des Princes se doslova mačkalo necelých 50 tisíc diváků a na tribunách panovala neskutečná atmosféra, byť se domácí dlouho nemohli dočkat zaslouženého gólu. Když Lionel Messi dokonce nedal penaltu, trn z paty Pařížanům vytrhl až v nastavení nejlepší hráč zápasu Kylian Mbappé. Dost možná tak pokořil svému budoucího zaměstnavatele.
  • Lionel Messi kopal proti Realu Madrid svou sedmou penaltu. Šestkrát se v dresu Barcelony nemýlil, zuby si vylámal až tentokrát na skvělém Courtouisovi, nejlepším hráči Realu v zápase. Dres Messiho ve FAN shopu PSG stojí necelých 108 euro, v přepočtu tedy kolem 2 700 Kč. VIDEO penalty přímo z tribuny.
  • Real Madrid se v zápase zaměřoval především na obranu a dlouho mu to vycházelo. Dopředu ale Benzema a spol. nepředvedli nic. Galacticos ani jednou nevystřelili mezi tři tyče, což se jim stalo poprvé v letošním ročníku Champions League. Poprvé také vyšli gólově naprázdno.

  • Přestože si Paris St. Germain dobře uvědomovalo, že bude o tento souboj obrovský zájem a cena vstupenek překračovala obvyklou hranici pro zápasy evropských pohárů, bylo během pár hodin vyprodáno.
  • Bohužel jsme se nemohli podívat na Stadium Tour, protože kandidát na prvenství v LM pořádá prohlídky stadionu jen ve vybrané dni.
  • Kvůli covidovým restrikcím byly otevřeny bufety s pitím a občerstvením před stadionem, na samotných tribunách už ne. Tím ale veškerá omezení pro očkované osoby končí. A že nejste očkovaní? I pro vás se najdou velmi zajímavé destinace. Aktuální seznam restrikcí najdete v našem pravidelně aktualizovaném BLOGU.

JARNÍ MADRID A REKONSTRUOVANÉ BERNABÉU

Velmi příznivé podmínky jsou třeba právě pro vstup do Španělska, kde se bude hrát 9. března odvetné utkání mezi oběma giganty. Samotný Madrid nabízí zkraje jara spoustu zajímavostí, průměrná teplota se tam navíc bude pohybovat kolem velmi příjemných 15 stupňů.

Za vidění rozhodně stojí park Retiro nebo bleší trh El Rastro a za návštěvu pak střešní terasy s bary v centru města. Mezi další atrakce patří Královský palác, muzeum Prado, vyhlídková věž Faro a nebo samotné Santiago Bernabéu, které prošlo výraznou rekonstrukcí a jistě stojí za vidění.

O postupujícím zatím není ani zdaleka rozhodnuto. Potopí Mbappé „svůj“ Real Madrid definitivně, nebo ještě obávané duo Vinicius – Benzema před domácími fanoušky dotáhne Merengues do další fáze Ligy mistrů?

Buďte u toho s námi!

Z NAŠÍ NABÍDKY DOPORUČUJEME

Spoustu dalších zajímavých fotek a videí najdete na instagramovém účtu naší tváře a fotbalové influencerky Šárky Pekové, která utkání přihlížela přímo z tribuny Parc des Princes – ZDE.