Kdy se to stalo?! Pět přestupů, které jste možná přehlédli

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Přestupové období sice trvá poměrně dlouho, ale věřte, že je to pořádný fičák. Nejen pro všechny zainteresované strany, ale také pro fanoušky samotné. Jak to máme stíhat sledovat? Ptáme se často sami sebe. Mnohé přestupy mohly nepozornému fanouškovi uniknout. Pojďme se podívat na některé z nich!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Luis SUÁREZ (Atlético Madrid → Nacional Montevideo)

Pokračování v La Lize? Ne! A stejnou odpověď dal jeden z nejlepších střelců posledních let Luis Suarez všem zájemcům. Ať už šlo o Newcastle nebo bohaté šejky z Blízkého Východu. El Pistolero, jak se Uruguaycovi přezdívá, se chtěl vrátit domů.

Pětatřicetiletý borec sklidil slávu v Ajaxu, Liverpoolu i Barceloně, teď pálí za Nacional. I přes to, že hraje v domácí uruguayské lize, by mu ale světový šampionát neměl uniknout. A mimochodem, jak si myslíte, že prožíval návrat do zcela jiné infrastruktury?

Juian DRAXLER (PSG → Benfica)

Byl jedním ze zlatých produktů německé fotbalové výchovy. Svůj talent ale asi nevyužil tak, jak si představoval. Z Wolfsburgu prchnul po dvou letech, volání Paris Saint-Germain nemohl odmítnout. Tam se ale jeho kariéra poněkud zadrhla. Od roku 2017 za pařížského giganta odehrál téměř 200 utkání, ale větší stopu v nich nezanechal.

V létě se nedokázal prosadit do sestavy náročného trenéra Galtiera, a tak si musel hledat jiné angažmá. A že by se na něj stála řada? To rozhodně ne. Nakonec musel vzít zavděk ročním hostováním v Benfice. Tam se připojí k dalším hvězdám minulosti. Červený dres obléká třeba Otamendi, Neres či João Mário.

Krzysztof PIĄTEK (Hertha → Salernitana)

Málokdo se může chlubit tak raketovým startem do nového angažmá jako Piątek. Polský útočník ničil obrany v dresu Janova pouze půl roku, následně se hned stěhoval do slovutného AC Milán.

Tam úplně špatně nehrál, ale po méně než roce šel o dům dál, tentokrát do Herthy Berlín. Tam se ale zadrhnul o něco více, a tak přišla hostování. Nejprve Fiorentina a letos? Salernitana! Trpaslík mezi italskou elitou má v kádru například Francka Ribéryho či Antonia Candrevu.

Mario GÖTZE (PSV → Frankfurt)

Díky zlatému gólu na MS 2014 bude navždy německým hrdinou, avšak kariéru si asi také maloval jinak. Velkou část kariéry strávil v Dortmundu, ale jako to tak bývá, zahrál si také v Bayernu. V roce 2020 ovšem opustil domovskou půdu a vydal se na dobrodružství do PSV Eindhoven.

Letos v létě si ho vyhlédl čerstvý vítěz Evropské ligy z Frankfurtu a získal ho za pár eur. Přesně 3,6 milionů, ale to je v dnešním fotbale opravdu málo. Bude Götze typickým příkladem hodně muziky za málo peněz?

Dele ALLI (Everton → Besiktas)

Málokdo měl před sebou takové vyhlídky jako on. Kdyby nezlenivěl, mohl válet i za Real Madrid. Místo toho ale anglického šikulu jeho domovští Spurs udali do Evertonu, kde vydržel půl roku.

Za Karamelky odehrál třináct utkání, zaujal pouze dvěma žlutými kartami a vedení v čele s trenérem Lampardem nevědělo, co s ním. Nakonec se všichni shodli na hostování v tureckém Besiktasi. Allimu by nové angažmá mohlo svědčit, už se uvedl gólem.

Evropské trávníky, to nejsou jenom nablyštěná jména a dokonalé výkony. Fotbal nabízí i takové příběhy, které mnohdy nečeká vůbec nikdo.

Buďte jejich součástí! Stačí si vybrat z naší nabídky (ZDE) a jet s námi na ty nejslavnější evropské trávníky!