Jak dostat mladé talenty do klubů jako Chelsea, Arsenal nebo Liverpool?

3 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Cestovní kancelář FotbalTour a společnost SummerCamp, která pořádá fotbalové kempy pro mladé talenty, oznamují spolupráci, jejímž cílem je pomoci najít a rozvíjet naděje nastupující fotbalové generace v Česku a na Slovensku.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Fotbal a mnoho dalšího

Projekt SummerCamp má před sebou první ročník letní sezóny. Děti mají možnost zúčastnit se tréninkových kempů v prostředí anglických velkoklubů, jako jsou Chelsea, Arsenal a Liverpool. Kromě fotbalových dovedností děti na kempech rozvíjejí svůj charakter, poznávají cizí země a rozšiřují si obzory, což jim pak může prospět nejen ve sportu, ale i v soukromém životě.

„Fotbal je společenský fenomén a letní kemp takovéto kvality je pro děti příležitostí, jak se nejen naučit být lepšími sportovci, ale také rozvíjet svou angličtinu, sociální dovednosti a kompetence,“
vysvětlují tvůrci, co je jejich cílem.

Zkušenosti a kvalitní prostředí

Certifikovaní trenéři světových týmů poskytnou své know-how a účastníci kempu budou pracovat na ovládání míče, strategickém myšlení, fyzické kondici nebo psychické odolnosti, která je v dnešní společnosti jedním z klíčových faktorů na hranici mezi úspěchem a neúspěchem. Naučit Čechy myslet „nečesky“ je obtížný, ale ne nemožný úkol.

Přestože SummerCamp vstupuje do své první sezóny, organizátoři těchto táborů mají za sebou dlouholeté zkušenosti. Studijní pobyty ve Skandinávii úspěšně zprostředkovávají již 15 let. Cílem je motivovat a dodat odvahu českým a slovenským studentům na jejich cestě za studiem v zahraničí. Faktem je, že svět na nikoho nečeká a rozšiřování obzorů dospívající české generace je úkol, který není ani snadný, ale ani nemožný.

Zdroj: summercamp.sk

Studium, které otevírá nové možnosti

Stejně jako cestování otevírá lidem mysl a buduje všeobecný přehled, může studium v zahraničí ukázat mladým studentům, že věci se dají dělat i jinak než v jejich zemi. Čím širší spektrum možností a otevřených přístupů, tím větší šance na výchovu kvalitních občanů a v neposlední řadě i příznivější budoucnost Česka. Dlouholeté zkušenosti našeho nového partnera jsou důkazem, že směr, který nastolil, je správný.

„Děláme to pro naše mladé lidi, aby si mohli plnit své sny a získávat zkušenosti za hranicemi naší země. Víme, že každá zkušenost ze zahraničí člověka posílí.“

Faktem je, že se nacházíme v době, kdy lákadla jsou pro trávení času (nejen) mladých lidí obrovská. Konkurence, zejména ve světě sportu, je čím dál větší, a pokud chceme, aby se Česko posunulo dál, bez zahraničních zkušeností pomyslný krok vpřed nepřijde.

Připojte se společně s FotbalTour

Pokud máte zájem o fotbalové lekce pod záštitou Liverpoolu, Chelsea nebo Arsenalu, můžete využít slevový kód pro naše čtenáře přímo na stránkách SummerCampu. Stačí při objednávce zadat kód „FOTBALTOUR2023“ a získáte slevu 50 eur na osobu. Motivovat byť jen jednoho talentovaného mladého člověka je cennější, než by se mohlo zdát. Snům, nejen v období dospívání, ale prakticky kdykoli, by se neměly klást meze.

 

Špičkových fotbalových kempů pro mladé talenty je po celé Evropě mnoho. Z dalších vzpomeňme třeba:

WWW.SUMMERCAMP.SK