Hořký konec evropského snu! Slavia s Interem doplatila na koncovku a chyby v defenzívě

píše  Pavel Pubal

Ani tentokrát herně nepropadli, opět si vyslechli slova uznání, přesto ani na třetí pokus nedokázali před vlastními diváky bodovat. Fotbalisté Slavie ve středečním utkání Ligy mistrů proti Interu Milán doplatili na obrovské individuální chyby v obraně a špatnou koncovku. Definitivně tak ztratili možnost postoupit do jarních bojů evropských pohárů. S milionářskou soutěží se sešívaní rozloučí v Signal Iduna Parku, tedy na domácí půdě Borussie Dortmund. Vyrazte s námi na tento úchvatný stadion, nadělte si předčasný vánoční dárek a odměňte družinu trenéra Jindřicha Trpišovského za vynikající reprezentaci českého fotbalu.

Martínez a Lukaku si před zraky, prezidenta republiky podmanili zaplněný Eden

Definitivní stopku za evropskou kapitolou napsala pro Slavii středeční domácí prohra s rozjetým Interem Milán. Přestože sešívaní s tradičním účastníkem Champions League opět drželi krok a zanechali za svým vystoupením velký dojem, z trávníku odcházeli bez fanfár. Ve tvářích hráčů byl vidět po závěrečném hvizdu obrovský smutek, kouči Trpišovskému se dokonce vehnaly do očí slzy. Sešívaní se přesvědčili, že na soupeře ze „skupiny smrti“ měli, o to větší ránu ale dostali. Byla to další hořká tečka pro tuhle partu. Sešívaní potvrdili, že jsou organizovaným, pracovitým a z celé Ligy mistrů také zdaleka nejběhavějším týmem, ale fotbal se holt hraje na góly. Sice je to nejotřepanější klišé, ale u Slavie platí dvojnásob. Pokud totiž českému mistrovi už dlouhodobě něco chybí, je to právě gólový zabiják. To se ukázalo i v klíčovém utkání s Interem, kdy měl za nerozhodného stavu 1:1 obrovskou šanci Masopust, ale s koncovkou naložil prachbídně. Naopak hostující forvardi Nerazzurri Lautaro Martínez (2) a Romelu Lukaku (1) ukázali, proč mají takovou cenovku, jakou mají. Stoper Frydrych navíc nenavázal na bezchybný výkon z remízového utkání na Camp Nou (0:0) a útočníci italského velkoklubu chyby bez milosti trestali – 1:3. Zaplněný Eden rozsvítili jako světýlka na vánočním stromečku a Lukaku navíc právě u nás v Praze vsítil svůj jubilejní 250. gól kariéry. A to ještě chvilku předtím hlavičkoval do břevna, které Koláře zachránilo i při krásné střele Brozoviče. Sešívaní tak nakonec před zraky prezidenta České republiky Miloše Zemana definitivně přišli o naději alespoň na třetí místo ve skupině, které by znamenalo jarní účast ve druhé nejprestižnější klubové soutěži Evropské lize. Nyní musí Pražané opět přepnout z evropské pohádky zpátky do domácího módu, kde jasně dominují, a pokud se sami nepoloží, měli by obhájit mistrovský titul.

Vyrazte s námi i do Signal Iduna Parku v Dortmundu!

Porážka s Interem sice znamená konec postupového snu, ale ještě ne závěr bojů v Lize mistrů. Slávisté si zaslouží potlesk, a proč by se jej nemohli dočkat právě v závěrečném utkání milionářské soutěže na půdě Dortmundu. I tam se dá očekávat nával českých fanoušků, tak neváhejte a vyrazte s námi! Hrát se bude 10. prosince na slavném Signal Iduna Parku, který nesl až do roku 2005 název Westfalen Stadion. Ten aktuálně pojme až 83 tisíc diváků a jedná se o největší stadion v Německu. Jeho dominantou je jižní tribuna Die Südtribüne, kde se scházejí při ligových i pohárových zápasech nejzarytější fanoušci tamní Borussie. Právě samotná Südtribüne pojme 25 tisíc diváků, tedy více, než celý stadion sešívaných na pražském Edenu. To se prostě vyplatí zažít na vlastní kůži! Navíc Borussie ještě bude hrát na rozdíl od Slavie o všechno. Na dálku svede přímý boj o postupové druhé místo s Interem Milán, který bude hostit jistého postupujícího z prvního místa – Barcelonu. Inter i Dortmund mají po sedmi bodech, takže si můžete být jistí, že Vestfálci proti sešívaným nasadí to nejlepší, co mají. A vidět na vlastní oči Reuse, Sancha, Alcácera nebo hvězdu posledních týdnů Hakimi Achrafa, to jistě stojí za to! Udělejte si předčasný vánoční dárek a vyrazte s námi v první polovině prosince do Dortmundu.

Už nyní pro Vás chystáme mnoho dalších zájezdů na nejzajímavější duely ze světa toho nejlepšího fotbalu. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku, stačí si jen vybrat!