Góly, góly, góly! Ty nejlepší kanonády Premier League

4 minuty čtení
píše David Zlomek

Koření fotbalu jsou góly. To ví i každý malý kluk, který začíná s fotbalem. V Premier League nejsou gólové kanonády ničím výjimečným. My se dnes podíváme na pět nejúchvatnějších zápasů, ve kterých padla spousta branek a které si fanoušci budou připomínat do konce života.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

LIVERPOOL 7-0 MANCHESTER UNITED

Tak tohle máme ještě živě v paměti. Co se dělo na Anfieldu, nemělo obdoby. Přitom kdo by to po prvním poločase čekal? Šestigólová smršť ve druhé půli v podání The Reds způsobila nejvyšší výhru Liverpoolu nad Manchesterem United v historii! Dvěma góly se pod výhru podepsali Cody Gakpo, Darwin Núñez a Mo Salah, který se díky tomu stal historicky nejlepším střelcem Liverpoolu v Premier League (129 gólů).

MANCHESTER UNITED 8-2 ARSENAL

Konec srpna, parádní počasí a ještě hezčí fotbal. United vstoupili do sezony 2011/12 skvostně, což potvrdili i doma proti Arsenalu. Gunners v podstatě neměli nárok. United vstřelili osm branek, přičemž už o poločase byl Wengerův tým zralý na ručník. Zářili Rooney, Nani či Ashley Young.

ARSENAL 7-3 NEWCASTLE

Abychom fanoušky Arsenalu trošku uklidnili, hned další zápas věnujeme jim. Těsně před Silvestrem roku 2012 doma zdemolovali Newcastle sedmi góly, zaskvěl se hlavně Theo Walcott, jenž oslavil hattrick. Ten tým Arsenalu měl něco do sebe – Podolski, Giroud, Cazorla!

WEST BROM 5-5 MANCHESTER UNITED

Rozlučkový zápas sira Alexe Fergusona nejde vynechat. Poslední utkání trenérské legendy na lavičce United přinesl všechno. Taky ve své knize poté napsal, že si lepší závěr nemohl přát. Za stavu 2:5 v neprospěch domácích to vypadlo na vítěznou tečku, avšak pět minut před koncem srovnal jeden nadějný útočník. Nešlo o nikoho jiného než o Romelua Lukaka.

TOTTENHAM 9-1 WIGAN

Ještě na White Hart Lane se zapsal podivuhodný výsledek. Spurs nedali svému soupeři šanci a doslova ho zašlapali do země. Nejde jenom o devět branek, jde o další sestavu, která ve fanoušcích Premier League vyvolává dávku nostalgie. Čorluka, Huddlestone, Lenon, Crouch či pětigólový Defoe!

SOUTHAMPTON 0-9 LEICESTER

Zhruba tři roky stará záležitost, která tehdy ohromila celý svět. Leicester tehdy svému soupeři nedal šanci a trestal z každé šance. Padly dokonce dva hattricky – jeden si připsal starý lišák Jamie Vardy, ten druhý Ayoze Perez. Mimochodem, Saints mají na kontě stejný výprask od Man United.

Premier League nabízí výjimečné zápasy. Něco mimořádného se stává takřka každý víkend. S námi můžete být u toho! Světové hvězdy, tradiční stadiony a nefalšovaná anglická atmosféra, o které kolují legendy. Vyjeďte na Premier League i vy!

Z naší nabídky doporučujeme