Fotbalový výbuch pod Vesuvem

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Jediná aktivní sopka na evropském kontinentu se nachází pouhých 9 kilometrů od Neapole. Její poslední erupce se datuje do roku 1944, tedy jen 18 let od založení místního fotbalového klubu.

vezuv-neapol

Od té doby prošlo dalších 40 let, než tento fotbalový klub poznal svého hrdinu. Diego Armando Maradona v něm pobyl 7 sezón, během nichž klub dvakrát ovládl Serii A a připsal si i vítězství v poháru UEFA.

diego-maradona

Kromě statusu legendy, hrdiny a miláčka všech obyvatel města se však stal i nejlepším střelcem klubu. Jediným fotbalistou, který ho dnes dokáže překonat alespoň v počtu branek, je Marek Hamšík. Dnes mu k tomu chybí posledních pár branek ….

Vstal z popela, jako Fénix

Klub musel v roce 2003 zbrankrotovat, aby se dostal na tu správnou cestu. Popel z nedalekého Vesuvu ho změnil na ambiciózního hráče na poli italské soutěže.

Již v roce 2007 se dostala Neapol zpět do Serie A a hned po postupu ohlásil majitel Aurelio de Laurentis posilu, která měla jednou klub dostat na vrchol. Z Brescie za 5,5 milionu € přivedl Marka Hamšíka. Dnes by neměl problém vydělat na něm minimálně 10násobek. Kdyby chtěl.

marek-hamsik-prestup-do-neapola

Ale on nechce, protože za ta léta vybudoval klub, který bojuje o špici Serie A. Nákupy vynikajících hráčů pouze potvrzovaly nejvyšší ambice klubu, kterým však vždy k dokonalosti chyběl pouze krůček.

Odchody Lavezziho, Cavaniho a Higuaina však Hamšíka nezlomili. Tento rok to chce i s Milikem po boku dotáhnout opět daleko.

 

sao-paolo-napoli

Kromě fotbalu budete mít čas také poznat město, kulturu a energii v Neapoli. Je to typické italské město plné zmatku, shonu, ale i krásných uliček, zákoutí a kaváren. Těstoviny, pizza, mořské plody. To vše pomáhá dotvářet kolorit města, které miluje fotbal a zejména našeho Marka Hamšíka.

neapol-mesto-2

Pojeďte se přesvědčit osobně. Jeho jméno tam dnes znamená víc, než věrnostní karta do kteréhokoliv podniku.

Kompletní nabídku zájezdů na Neapol najdete ZDE.