Fotbalový víkend v Itálii, aneb 3 zápasy za 2 dny!

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Pamatujete si ještě na 90. léta? Časy, kdy světu neúprosně vládla italská Serie A a ti nejlepší světoví fotbalisté hráli za Inter, AC Milán, Juventus Turín nebo AS Řím. Alvaro Recoba, Ivan Zamorano, Roberto Baggio, Gabriel BATIG Batistuta, Alesandro Del Piero … Kdo by zapomněl na začátek nového tisíciletí a nesmrtelnou hlášku – Batistuta, Delvecchio, Totti, gól. Jako blesk z jasného nebe. Nebo tuto znělku.

Časy se změnily, síly na fotbalové mapě se přeskupily, ale Serie A je jako Monica Belluci. Stále to má v sobě. Duch jejích úspěchů se stále vznáší nad stadiony po celé zemi. Tifosi fotbal milují stále stejně a čekají, kdy opět přijde řada na jejich mužstva.

Juventus vládne v zemi neohroženě, ale velké investice z Asie tekoucí do města módy ho nutí neusnout na vavřínech. Milánské kluby si museli projít očistcem, aby mohli v budoucnu opět ochutnat úspěch. Neapol patří mezi špičku již dlouhodobě a oba římské kluby konečně zažívají poměrně úspěšné sezóny.

K tomu jsou zde ještě ambiciózní mužstva, jako například Fiorentina s neuvěřitelným Bernardeschim. Serie A se pomalu vrací na vrchol a vy se o tom můžete přesvědčit hned na třech zápasech během dvou dnů. Bláznivé, řekl by básník. Geniální, řeknete si, až se budete vracet domů.

Více než 100 klientů na podzimním trojápase

Pokud potřebujete důkaz, tak při posledním třízápasovém turné viděli účastníci zájezdu dohromady 10 gólů. Nejprve si Neapol na půdě Udinese připsal tři body po výhře 2:1, Atalanta doma skolila AS Řím po stejném výsledku a ve zlatém hřebu večera si body podělili oba milánské kluby po remíze 2: 2. Slušné na pondělní debatu s kolegy, co říkáte?

Únorový výlet začneme ranním příchodem do Bergama. Města u Milána, jehož fotbalisté momentálně okupují senzační šestou příčku tabulky. Proti předposlednímu Crotone budou favority. Když dokázali doma porazit AS Řím, tento klubík jim nemůže stát v cestě. A to je jen aperitiv dámy a pánové. Před zápasem a po něm budete mít dost času poznat místní podniky. Ale konzumujte s rozvahou, po zápase totiž karavana odchází do Boloně, kde nabereme síly na hotelu.

atalanta-stadion

K obědu se nebudou servírovat špagety s místní omáčkou, ale slavný Inter Milán. Přiznám se, že to jsou moje dva oblíbené kluby v Itálii. K nim si ještě připočítám Sampdorii Janov. Výkop o půl jedné je vždy speciální, hráči ho nemají rádi, protože jim komplet pokazí celý mikrocyklus.

Vám to však vadit nemusí, i tak do toho dají všechno a Inter bude mít další šanci dokázat, že není jen mužstvem drahých a špatně nakombinovaných druhořadých fotbalistů. Ladislav Krejčí v dresu domácích si může z jeho krajních obránců dělat tréninkové kužely. Navíc všude, kam přijde jeden z italských gigantů, si můžete být jisti neuvěřitelnou atmosférou. Donadoniho mužstvo nepustí body snadno. Pokud ho nerozhodí rychlý gól, které Inter střílet i tak nedokáže.

fiorentina

Po zápase rychle naskákat do autobusu a směr Milán. Kávička, dobré jídlo, nějaká ta fototuristika, FANSHOPY a večer už hlavní chod víkendu. AC Milán bude muset proti Fiorentině obhájit své tabulkové postavení a tvrzení, že tato sezóna patří mezi ty lepší. Italský superpohár ať je toho důkazem. Juraj Kucka nastoupí, tak při troše štěstí vás bude při rozcvičce slyšet a máte hmotnou vzpomínku na Milán. A s jazykem si hlavu nelamte, vždyť každý správný Ital se domluví jednou rukou.

AC Milano futbalove zajazdy

Ještě stále váháte, co budete dělat během třetího únorového víkendu? Protože, kdo zahodí takovou šanci, ať se pak nediví, když mu Ježíšek pod stromeček nedá novou FIFU.

Tak už to tady je, jedem do Itálie. Fotbal, fotbal!