Fotbalový podzim bude krásný – vrací se Liga mistrů!

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

V sobotu večer 3. července v Cardiffu. Běží 61. minuta, k odraženému míči se dostává Casemiro. Musí vystřelit, aby se Juventus levně nedostal k míči a nezahrozil z brejku. Casemiro to trefit umí, ale tato střela mu až tak nevyšla. Proti střele se však rozbíhá Khedira, míč se od něj odráží a dokonale zapadne k pravé Buffonově tyči. S tím Gigi nemohl nic dělat. Real dokonale ovládl druhý poločas. Góly Ronalda a Asensia potvrdil zisk už dvanácté trofeje pro vítěze Ligy mistrů. V novodobé historii této soutěže ji nikdo nedokázal obhájit. Až mužstvo Zinedina Zidana. A mezi největší favority bude patřit i letos. Ostatně jako vždycky.

Fotbalová smetánka na jednom místě

Liga mistrů je největší koncentrací fotbalové kvality na světě. Vítězství je sen každého mladého fotbalisty, ale i fotbalových legend. Mnoho z nich však nebude úspěšných. Medaile mezi prsty protekla hráčům jako je Ronaldo (originál), Nedved nebo Buffon. Dokonce ani sběratel trofeje Ibrahimovič ji ještě nemá a možná to je jeden z důvodů, proč nakonec podepsal novou smlouvu s United. Jen chce dokončit to, co začal.

Skupiny mají jasné favority

Tento ročník bude možná ještě silnější než ten poslední. Mezi elitu se konečně vrací Liverpool, který do této soutěže jednoznačně patří. Kloppova družina by neměla končit skupinovou fázi. V ní by měla o prvenství bojovat se Sevillou a svět se může připravit na perfektní fotbal, který obě mužstva předvádějí. Salah s Manem už pomalu startují motory.

Chuť dostat do vitríny trofej pro vítěze mají i šejkové vlastnící PSG. Největší přestupová částka je již na účtu Barcelony a Neymar startuje svou misi za velkým cílem. Dotáhnout PSG k titulu a sám sebe k Zlaté míči. Už nyní vypadá soupiska Pařížanů hrozivě, a to ještě dorazil Mbappé. Cíl je pouze jeden a fiasko z Barcelony se letos opakovat nemůže. Hodně napoví už skupinové souboje proti Bayernu Mnichov. Ten sice na AUDI Cupu vyhořel jako pochodeň, ale Ancelotti ví, co musí jeho mužstvo změnit. Zapracování Jamese by dlouho trvat nemělo a vedle dominanci v Bundeslize si Bavoři budou chtít vzpomenout na úspěch z roku 2013. Neymarova první vážná překážka tak stojí opravdu za to.

Barcelona je aspirantem na titul každý rok. I přes ztrátu Neymara a slabou formu z úvodu sezóny. Velké mužstva totiž vědí, že chléb se láme v březnu. Avizovaný příchod Dembélé je realitou a nové ofenzivní trio si bude na své cestě za úspěchem muset poradit nejprve s Juventusem. Právě Stará dáma by měla i letos držet italskou vlajku vysoko. Pokud se za tři roky dostanete dvakrát až do finále, patříte mezi smetánku. Repríza čtvrtfinále bude šťavnatá.

Rival z Madridu je silný jako nikdy předtím a porážka Barcelony ve Španělském Superpoháru vlila jeho fanouškům další sebevědomí. Přinese Zizou na Santiago Bernabéu třetí trofej v řadě? Liga mistrů a Real Madrid jsou již téměř synonyma, stejně jako souboje pusinek proti Borussií Dortmund. Němci to vždy věděli bílému baletu pořádně zkomplikovat a lehký zápas nečeká modřence orchestr ani tentokrát. Otázkou skupiny je pouze fakt, jak moc dokáže karty zamíchat Tottenham. Fiasko z minulé sezony by už v Londýně opakovat nechtěli.

real madrid santiago bernabeu dakovacka hd

Chelsea až nečekaně snadno protančila celou Premier League a opět se vrací do klubu nejlepších. Dokonale sehraný orchestr hrající atraktivním Conteho stylem bude pro každé mužstvo nechtěným soupeřem, ale stejně to platí i o Atlétiku Madrid. Nový stadion Wanda Metropolitano je připraven na velké úspěchy a pokud se k tomu podaří návrat ztraceného syna Diega, bude se na Ligu mistrů do Madridu chodit minimálně do dubna. Dokáže jednoho z favoritů skupiny přeskočit AS Řím? Mužstvo, od kterého papírově možná nečekají fanoušci zázraky, ale kouzla sportovního ředitele Monchiho pomalu začínají fungovat.

Cesta byla sice strastiplná, ale vítězství v Evropské lize znamená, že kromě Liverpoolu, Chelsea, Tottenhamu a Manchesteru City se do soutěže vrací i Manchester United. V úvodu Premier League soupeřů válcuje a gólově se bude spoléhat hlavně na svůj belgický tank. Kam až ďábly prostřílí Lukaku? Na oko nejlehčí skupina nabízí šanci na postup každému ze čtyř mužstev.

Černé koně soutěže

RB Lipsko šokovalo Německo a celou Evropu před rokem. Klub byl nenáviděný fanoušky nenávisti po dlouhou dobu, ale s konečným umístěním do Ligy mistrů, majitelé musí být víc než spokojeni. Může býk napodobit Leicester z poslední sezóny?

neapol oslava po zapase

Neapol hraje dlouhou dobu skvělý fotbal, ale chyběl krok směrem k většímu úspěchu. Mužstvo je však o rok starší a skupinový los mu přeje. Monaco, senzace uplynulé sezony, v létě ztratilo své stavební kameny, ale zůstal jejich architekt Leonardo Jardim. Celtic je v Lize mistrů už tradičně a soutěž ho miluje. Už jen kvůli famózní atmosféře v Celtic Parku.

Těžko dnes říci, kdo se bude těšit v sobotu 26. května v Kyjevě. Do té doby nás však čekají desítky perfektních zápasů. A to je dobře.

kyjev olympijsky stadion

Kompletní nabídku zájezdů na Ligu mistrů naleznete ZDE.