Finále Ligy mistrů- zážitek na tři životy

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Snem každého fanouška fotbalu je vidět alespoň jednou v životě dobrý evropský fotbal živě. A je jedno, jestli ten váš sen směřuje do Frankfurtu, Neapole, Madridu, nebo Londýna.

Nabídka je široká a největší dilematem bývá si z ní vybrat. Dnes sedíte v práci, zítra se můžete bavit La Ligou nebo šlágrem Premier League.

Ale finále Ligy mistrů, to už je přátelé trošku jiná kávička. Žádná automatová, ale kvalitně naservírována na zlatém podnose.

real madrid cr

Tí nejlepší

Hymna Ligy mistrů je krásná a jednoduchá zároveň. Textař se na ní velmi nadělat nemusel, protože hovoří pouze dvě věci. Je to ta největší fotbalová událost s těmi nejlepšími mužstvy. Nic víc nepotřebujete.

A finále, to je třešnička na luxusním dortu.

Poslední chvíle v terminologii Ligy mistrů znamená minimálně měsíc předem. Protože kupovat předražené padělky lístků přímo před stadionem se nevyplácí.

 

Finále, čas na zázraky

Poslední zápas o všechno. Zde už není prostor na chyby, protože je není kde napravit. Právě zde se odehrávají ty nejkrásnější fotbalové příběhy. Je krásné, zažít jejich doma při sledování televize, ale zažít jejich osobně. Bum!

Nepředstavitelné! Není to sice nejlevnější špás, ale toto není zápas o pohár primátora Dolná Mariková. Jak říká jedno fotbalové přísloví: Dobří hráči nejsou levní, levní hráči nejsou dobří.

V roce 1999 to bylo pamětní finále v Barceloně, ve kterém Manchester United v nastaveném čase díky gólům Teddyho Sheringhama a Ole Gunnar Solskjæra zlomil srdce fanoušků Bayernu.

O tři roky později se do dějin highlightů zapsal nezapomenutelným finálovým volejem Zizou.

Na další nezapomenutelný evropský večer jsme dlouho čekat nemuseli. Přes poločasové přestávce v Istanbulu věřil Liverpoolu málokdo. Přece, prohrával s AC Milán už 3: 0.

Fanoušci The Reds však přesto přes poločas sborově zpívali You will never walk alone. A co následovalo, to všichni víme.

Kdo ví, jak by se vyvíjel osud Arsenalu, pokud by je ve finále v roce 2006 nesložil nečekaný hrdina, Julianna Belletti.

Za jedno z největších překvapení se stále počítá i vítězství Chelsea proti Bayernu. V Mnichově a v sezóně, kdy The Blues vedl se zaparkovaným autobusem Roberto Di Matteo. Ale vpředu úřadoval král Londýna Didier Drogba a v brance kouzlil Petr Čech.

https://www.youtube.com/watch?v=xpmqS9FMdvY

Co se týče obratů, jedním z nejpamátnějších bude určitě ten, který přinesl Realu Madrid vytouženou La deci, ušatou trofej ve vitríně. V hlavní roli Sergio Ramos a 93.minuta.

 

Kompletní nabídku zájezdů na Ligu mistrů najdete ZDE.

cardif mesto lod