Fanoušci v závěru Serie A favorizují Rossoneri. Poslední titul AC má českou stopu!

3 minuty čtení

O vítězi italské ligy rozhodne až poslední kolo. Aktuálně má AC Milán 83 bodů a čeká ho venku Sassuolo, městský rival Inter Milán má 81 bodů a sezonu zakončí doma se Sampdorií. Protože má ale AC Milán lepší vzájemnou bilanci, stačí Rossoneri uhrát k prvnímu titulu od sezony 2010–11 na půdě Sassuola pouhý bod!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Naši fanoušci v anketách na sociálních sítích před letošní ligovou derniérou favorizují Rossoneri. Ze stovek hlasujících hned 72 % tipuje, že AC Milán v posledním kole nezaváhá, už jen zbývajících 28 % stále favorizuje tým z modro-černé poloviny Milána.

PAMÁTKY LOMBARDIE JAKO FOTBALOVÝ PŘEDKRM

O uplynulém víkendu jsme se vypravili na šlágr předposledního kola. AC Milán doma na San Siru před našimi zraky v klíčovém utkání porazil Bergamo 2:0. Už před zápasem jsme stihli navštívit také hlavní dominanty Milána jako katedrálu Narození Panny Marie (Duomo), za kterou na krásné náměstí míří do Lombardie většina turistů, nebo nejstarší doposud fungující nákupní centrum v Itálii Vittorio Emaniele II.

JISTOTA, CO DALA ZAPOMENOUT NA DONNARUMMU

Velkou zásluhu na letošní jízdě Rossoneri má brankář Mike Maignan. Šestadvacetiletý Francouz přišel před sezonou z Lille a okamžitě nechal zapomenou na Gianluigiho Donnarummu, který vyslyšel volání šejků z Paříže. Proti Bergamu přidal další letošní čisté konto.

Zároveň jsme viděli také dechberoucí sólo Thea Hernandéze, který nám na vlastní oči ukázal, že obránce nemusí jen bořit útoky soupeře, ale klidně může i pohladit duši fotbalového fanouška. Čtyřiadvacetiletý levák, který strávil jednu sezonu 2017–18 také v Realu Madrid, letos zatížil konto soupeřů pěti góly a stejným počtem asistencí.

POVĚSÍ BOŽSKÝ ZLATAN KOPAČKY NA HŘEBÍK?

Naopak už ztratil své výsadní postavení čtyřicátník Zlatan Ibrahimovič. Zkušený veterán je často zraněný, a když už je trenéru Stefano Piolimu k dispozici, začíná většinou jen na lavičce. Letos nastřílel v Serii A jen osm branek, přednost dostávají Rafael Leao (11 gólů) nebo Olivier Giroud (9).

Údajně by letošní sezona dokonce mohla být tou vůbec poslední ve Zlatanově kariéře. Proslýchá se, že by mohl pověsit kopačky na hřebík zejména v tom případě, kdyby Rossoneri vyhráli titul. Král by se tak mohl loučit skutečně jako král.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • Právě zápasem proti Atalantě Bergamo, na který jsme vyrazili, AC Milán překročil hranici 1 000 000 diváků na San Siru v této sezoně. Na samotné utkání jich dorazilo 73 304.
  • Naposledy vyhráli Rossoneri titul v sezoně 2010–11. Trenérem byl jistý Massimiliano Allegri, dnes kouč trápícího se Juventusu. Tehdy byli ve stabilní základní sestavě třeba Inzaghi, Nesta, Gattuso, Seedorf, Thiago Silva (dnes obránce Chelsea), před zimním návratem do Brazílie také bohém Ronaldinho nebo Andrea Pirlo, který už se mezi tím dal na trenérskou dráhu a má za sebou neúspěšné angažmá na lavičce Juve.
  • Poslední titul AC Milán má také českou stopu. Sezona 2010–11 byla tou úplně poslední z úspěšného působení Marka Jankulovského na San Siru. Tehdy už v Allegriho kádru jen paběrkoval a odehrál čtyři zápasy, následně se vrátil do Baníku Ostrava.

Chcete být příště u podobných zážitků i vy? Máme pro vás dárkové poukázky na fotbalové zájezdy ZDE!

  • Zažít světový fotbal na vlastní oči, to je sen každého fanouška.
  • Obdarujte své kamarády, přítele, známé nebo pracovní partnery.
  • A nebo si pořiďte poukázku pro sebe a využijte ji, až bude jasný program příští sezony.