Evropskou ligu čeká předčasné finále, los zná i Konferenční liga

3 minuty čtení

Skupinová fáze skončila i v Evropské lize a Evropské konferenční lize. Následovat tak musel los vyřazovací fáze obou těchto soutěží.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Ronaldo se vrátí do známého prostředí

Ve druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěži jsme sledovali mimořádně zajímavé boje již v základních skupinách. Do historie se zapsala zejména skupina F, kde i po odehrání šesti duelů měly všechny týmy stejný počet bodů a o postupu nizozemského Feyenoordu a dánského Midtjyllandu tak rozhodovala jen lepší bilance vzájemných zápasů.

Los play-off Evropské ligy proti sobě nakonec svedl tyto dvojice:

FC Barcelona – Manchester United
Juventus Turín – FC Nantes
Sporting Lisabon – FC Midtjylland
Šachtar Doněck – Stade Rennes
Ajax Amsterdam – Union Berlín
Bayer Leverkusen – AS Monaco
FC Sevilla – PSV Eindhoven
Salzburg – AS Řím

V Evropské konferenční lize si mysleli na postup i české týmy Slavia Praha a Slovácko. Zatímco účast v jarní části v případě týmu z Uherského Hradiště by byla spíš překvapením, s postupem sešívaných se počítalo. Nakonec ale budou evropské poháry na jaře bez českého zástupce. Zato slovenským fanouškům udělal radost Slovan Bratislava, který ovládl svoji skupinu, a vyhnul se tak šestnáctifinále. V této fázi soutěže se představí týmy z druhých míst skupin EKL proti celkem, které skončily na třetí příčce ve svých skupinách v EL.

Los šestnáctifinále Evropské konferenční ligy nakonec dopadl takto:

Karabach – Gent
Trabzonspor – FC Bazilej
Lazio Řím – CFR Kluž
Bodo/Glimt – Lech Poznaň
SC Braga – Fiorentina
AEK Larnaca – Dnipro-1
Šeriff Tiraspol – Partizan Belehrad
Ludogorets – Anderlecht

Všechny evropské pohárové soutěže tak znají svůj los pro první vyřazovací kolo v jarní části. Již v nejbližších dnech naleznete na našem webu nabídku zájezdů a vstupenek na ty nejzajímavější duely Evropské ligy a Konferenční ligy.