Další zápis do historie. Semifinále Ligy mistrů nabídne milánské derby!

4 minuty čtení

Dá se čekat, že pozornost fanoušků bude upřena na souboj Manchesteru City s Realem Madrid. Nicméně druhé semifinále Ligy mistrů, to bude něco nejen pro fanoušky italského fotbalu, ale také něco pro fotbalové pamětníky. Dlouhé roky čekaly tyto dva týmy na výraznější průlom. Teď je tady!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

RIVALITA? ODJAKŽIVA!

Rivalita mezi AC Milán a Inter Milán je jednou z nejintenzivnějších a nejvášnivějších ve světovém fotbale. Soupeření těchto dvou je známé jako „Derby della Madonnina„, a to podle sochy Panny Marie, která se nachází na vrcholu milánské katedrály Duomo.

Tento příběh se datuje do počátku 20. století, kdy byly oba kluby založeny. AC Milán založila v roce 1899 mj. skupina anglických fotbalistů, zatímco Inter Milán byl založen o několik let později. Proč? Někteří členové AC byli proti zákazu náboru hráčů cizí státní příslušnosti.

Rivalita mezi AC a Interem je živena společnou historií, vášnivými fanoušky a intenzivním soupeřením o tituly a slávu. Oba týmy mají bohatou historii, odjakživa se předhání v zisku domácích trofejí.

Derby mezi AC Milán a Interem Milán je vždy velmi očekávaným zápasem, který přitahuje miliony diváků z celého světa. Intenzita a vášeň fanoušků na obou stranách jsou legendární!

V posledních letech zažívají AC Milán i Inter Milán vzestupy i pády, oba týmy se snažili držet krok s Juventusem, v posledních letech se turínský klub dokonce povedlo překonat. Rivalita mezi oběma kluby však zůstává stejně intenzivní a vášnivá jako vždy.

FAKTOR SAN SIRO

Samotným faktorem je pak stadion, na kterém se obě utkání budou hrát. Ikonický stadion, který je víc než jen arénou pro fotbal. San Siro se svými vysokými tribunami, dechberoucím výhledem a strhující atmosférou je zážitkem jako žádný jiný. San Siro je prostě místem, kde se tvoří legendy a rodí vzpomínky.

JAK NA POSTUP?

Je to sice fráze, ale favorit se hledá těžko. A v podstatě neexistuje. Oběma týmům to v této sezoně v lize moc nejde. Není to žádný propadák, nicméně ani nic skvělého. Oba týmy si v poslední době zkusily, jaké je to zase vyhrát titul, ambice jsou tedy už někde jinde.

A vlastně se není čemu divit. Už od návratu z mistrovství světa bylo jasné, že Neapol nikdo nedožene. Oba milánské velkokluby se tak soustředily na evropské poháry.

Inter přirozeně, nechtěl hodit sezonu, ve které postoupil v konkurenci Bayernu a Barcelony do další fáze, do koše, AC zase využilo fajn losu. V cestě byl totiž v osmifinále bídně hrající Tottenham.

Situace je ale vyrovnaná nejen v okolnostech, ale také na hřišti. Brankáři jsou velmi podobně kvalitní, záloha v podstatě taky. Inter by mohl mít navrch v obraně, která působí mnohem organizovaněji a zkušeněji.

Na druhou stranu, pokud se dobře vyspí Rafael Leao z AC Milán, tak dokáže provětrat kdekoho. Inter má dopředu sílu v standardních situacích i ve složení. Hrát může Džeko, Lautaro Martinez či Romelu Lukaku.

Půjde o velkolepou podívanou, ve které se může stát cokoliv. A Liga mistrů si v podstatě nemůže přát lepší reklamu. Dva zápasy v legendární soutěži na legendárním stadionu, dva tradiční kluby, které baží po ušlé slávě, a boj o vstupenku do finále. Buďte u toho i vy!

Z naší nabídky doporučujeme:

👉 AC Milán – Inter Milán (letecky)
👉 zájezdy na AC Milán a Inter Milán